Ψάχνοντας την Βηθλεέμ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα παιδί από το Μεξικό και μια γυναίκα από την Βενεζουέλα, δύο ξένοι άνθρωποι μεταξύ τουςδιασχίζουν τον Ρίο Γκράντε για να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ, ελπίζοντας να βρουν έναν φιλόξενο τόπο να εναποθέσουν της ελπίδες τους για μια καλύτερη ζωή.

Ψάχνοντας την Βηθλεέμ-1

EPA/NEIL HALL

Χειμερινό ηλιοστάσιο

Κόσμος πολύς μαζεύτηκε στο Stonehenge αποκαλύπτοντας ο καθένας την «τρέλα» του. Ντυμένοι δρυίδες, χτυπώντας ρυθμικά τύμπανα, αγκαλιά με τις τεράστιες πέτρες και στολισμένοι με λουλούδια και πράσινα φυτά θέλησαν στον «ιερό» τόπο γι αυτούς να απολαύσουν μια σημαντική ημέρα. Αυτή του χειμερινού ηλιοστασίου, της μικρότερης ημέρας του χρόνου. Με μια αισιοδοξία βέβαια, ότι από εδώ και πέρα οι μέρες μεγαλώνουν!

Ψάχνοντας την Βηθλεέμ-2

EPA/KIMIMASA MAYAMA

Φωτεινό παράδειγμα από την Ιαπωνία

Στην εμπορική περιοχή Marunouchi του Τόκιο, εθελοντές καταστηματάρχες τουλάχιστον 300 τον αριθμό, ντύθηκαν με στολές του Αγίου Βασίλη για την ετήσια Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση  για να καθαρίσουν την περιοχή που εργάζονται καθημερινά.

Ψάχνοντας την Βηθλεέμ-3

EPA/Oleg Petrasyuk

Να μην ξεχνάμε

Η Τατιάνα κοιτά μουδιασμένη το διαμέρισμά της ή μάλλον ότι έμεινε από αυτό. Μια επίθεση με drone χτύπησε κατοικίες στην περιοχή του Solomianskyi του Κιέβου, αφήνοντας δύο τραυματίες και αρκετές ζημιές. Αξίζει να θυμόμαστε ότι αυτός ο πόλεμος θα κλείσει δύο χρόνια αιματοχυσίας σε δύο μήνες.

Ψάχνοντας την Βηθλεέμ-4

Ritzau Scanpix/Pelle Rink via REUTERS

Πτώσεις δένδρων

Πλημμύρισε η Δανία εξαιτίας της κακοκαιρίας Pia. Οι αρμόδιες αρχές είχαν προβλέψει και είχαν στήσει φράγματα αλλά το χριστουγεννιάτικο δένδρο δεν γλίτωσε από την δύναμη των ανέμων στο νησί Bornholm.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT