Που πήγαν τα ψάρια;

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεμάτες συγκρούσεις και φωτιές, συνθήματα και αναμπουμπούλα ήταν οι διαδηλώσεις των ψαράδων στο Valparaiso της Χιλής. Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει τον υφιστάμενο νόμο για την αλιεία και κάνει πίσω στις υποσχόμενες οικονομικές παροχές για τον κλάδο, προκαλώντας τον θυμό τους. Οσο για τα θαλάσσια λιοντάρια που μπλοκάρουν το όχημα της αστυνομίας και τους άνδρες της, φυσικά και είναι με το μέρος των ψαράδων, καθώς αδυνατώντας να δουν την μεγάλη εικόνα, ξέμειναν από τα απομεινάρια που τους πετούσαν από τα δίχτυα.

Που πήγαν τα ψάρια;-1

 EPA/STRINGER

Για τον χειμώνα

Κουβέρτες της εταιρίας eskimo, αλλά και αλεύρι, ρύζι, όσπρια και τσάι μοίρασε η βρετανική οργάνωση UMMAH στο Κανταχάρ και συγκεκριμένα σε 1.500 χήρες και ορφανά της περιοχής λίγο πριν μπει ο δύσκολος χειμώνας του Αφγανιστάν.

Που πήγαν τα ψάρια;-2

EPA/CAROLINE BLUMBERG

Το πλαστικό το θυμάστε;

Πάνω που η Ε.Ε. αποφάσισε να καταργήσει τα πλαστικά μιας χρήσης, ήρθε η πανδημία του covid για να γεμίσει η υφήλιος με πλαστικά γάντια, μάσκες και τεστ μιας χρήσης. Ας μην μιλήσουμε φυσικά για την χρήση των πλαστικών στα νοσοκομεία. Η Γαλλία πιάνει το νήμα εκεί που έμεινε πριν τον covid και προχωρά στην απαγόρευση της χρήσης πλαστικών στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά με μόλις 29 από αυτά να εξαιρούνται από την λίστα και να συνεχίζουν να τυλίγονται με το γυαλιστερό και ανθεκτικό υλικό. Μέσα σε αυτά, το μπρόκολο, τα μανιτάρια και τα μούρα.

Που πήγαν τα ψάρια;-3

EPA/SERGEI ILNITSKY

Πρωτιές στο θέατρο

Το μη κρατικό Theatre Sela περηφανεύεται ότι είναι το πρώτο στον χώρο του που έχει δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του σκύλου σε ένα ρομπότ. Μάλιστα το έργο που ανεβαίνει στην σκηνή του χωριού Λέων Τολστόι δημοσιεύτηκε πριν από 170 χρόνια από τον Ιβαν Τουργκένιεφ με τίτλο Mu-mu. Η ομάδα του θεάτρου έχει μεγαλύτερα σχέδια από την παράσταση, να γυρίσει σε ταινία το έργο με το εικονιζόμενο ρομπότ να είναι και πάλι στην θέση του πρωταγωνιστή, κινηματογραφικού αυτή την φορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT