Ηλεκτροκίνηση για την έλλειψη καυσίμων

Ηλεκτροκίνηση για την έλλειψη καυσίμων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα δίκυκλα πήγαν στη δεξίωση, αλλά και πριν, στον γάμο, οι νεόνυμφοι Daaniley Aguiar και Reinier Lopez στην Αβάνα. Λόγω της έλλειψης καυσίμων στο νησί, η χρήση ηλεκτρικών μεταφορικών μέσων είναι η μόνη λύση.

Ηλεκτροκίνηση για την έλλειψη καυσίμων-1

AP Photo/Adi Prima

Γιορτή της σοδειάς

Το «Pacu Jawi», η γιορτή για την έναρξη της συγκομιδής του ρυζιού, περιλαμβάνει δύο ταύρους, έναν αγρότη πάνω στο χαλαρά δεμένο άροτρό του και μια λασπωμένη διαδρομή. Με τα χρόνια, ο εντυπωσιακός αγώνας -από μια παράδοση των αγροτών της Δυτικής Σουμάτρας που λαμβάνει χώρα αυτή την εποχή- έγινε μια σημαντική τουριστική ατραξιόν.

Ηλεκτροκίνηση για την έλλειψη καυσίμων-2

REUTERS/Eduardo Munoz

Στον αγύριστο

Λίγο πριν η Times Square πρωταγωνιστήσει στα δελτία ειδήσεων όλης της υφηλίου με την κρυστάλλινη μπάλα της να αλλάζει τη χρονιά, μια άλλη παράδοση λαμβάνει χώρα στο δημοφιλές μέρος. Οι συμμετέχοντες γράφουν σε ένα χαρτί ό,τι θέλουν να ξεφορτωθούν από τη χρονιά που πέρασε και του βάζουν φωτιά, σε μια τελετουργία που προφανώς σε κάποιους κάνει καλό.

Ηλεκτροκίνηση για την έλλειψη καυσίμων-3

REUTERS/Ivan Alvarado

Για πες μας τα μελλούμενα

Ενας διαφορετικός «σκεπτόμενος», φτιαγμένος με πιο μοντέρνο τρόπο, κοσμεί το κέντρο Σαντιάγο της Χιλής. Δεν είναι, όμως, αυτή η μοναδική του πρωτοτυπία, καθώς είναι εφοδιασμένος με υπολογιστή και A.I. ώστε να δίνει άμεσα απαντήσεις, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, στις ερωτήσεις των επισκεπτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT