Παράδοση της δουλείας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια «δεύτερη» πρωτοχρονιά γιορτάζουν στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής με πολύ χρώμα και χορό. Μόλις τριακόσια χρόνια κρατά η παράδοση με τους τότε δούλους να έχουν μια μέρα ελεύθερη, όχι την πρωτοχρονιά αλλά την αμέσως επόμενη ημέρα.

Παράδοση της δουλείας-1

AP Photo/Lee Jin-man

Ζωντανά σύμβολα

Η έναρξη στο χρηματιστήριο της Νοτίου Κορέας έγινε με κάθε εθιμοτυπία και συμβολισμό. Ο ταύρος, ζωντανός, καλοθρεμμένος και στολισμένος πόζαρε μαζί με τους υπεύθυνους του χρηματιστηρίου για την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Παράδοση της δουλείας-2

EPA/WU HAO

Κινέζοι τουρίστες

Περίπου 20 εκατομμύρια εγχώριους τουρίστες κάθε χρόνο έχει στην Harbin. Το Κινεζικό πάρκο που θα εγκαινιαστεί επίσημα για το κοινό τις επόμενες ημέρες έχει εντυπωσιακά και τεράστια γλυπτά χιονιού αλλά και διάφορες «παγωμένες» κατασκευές που το κάνουν ιδανικό προορισμό για όλη την οικογένεια στους μόλις 3 μήνες που διαρκεί.

Παράδοση της δουλείας-3

REUTERS/Siphiwe Sibeko

Εφυγε ένας θρύλος

Με την ματιά του κατάφερε να αποτυπώσει το απαρχάιτ με τον καλύτερο τρόπο να και μεταφέρει αυτή την σκληρότητα σε κάθε γωνιά του κόσμου που ήθελε να δει. Ο φωτογράφος Peter Magubane, ακτιβιστής,φίλος και προσωπικός φωτογράφος για μια περίοδο του Νέλσον Μαντέλα (αναζητήστε την φωτογραφία με το προτεταμένο χέρι και το περίστροφο από το παράθυρο του αυτοκινήτου) έφυγε από την ζωή στα 91 του χρόνια στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ, καταγράφοντας με θάρρος, παρά τους ξυλοδαρμούς και την απομόνωση την ιστορία της χώρας του.

Παράδοση της δουλείας-4

KCNA via REUTERS

Λατρεία εξ απαλών ονύχων

Βουρκωμένα και εκστατικά κοιτούν τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τα παιδάκια της χώρας που επέλεξε ο μεγάλος ηγέτης της Βορείου Κορέας να τον πλαισιώσουν για την πρωτοχρονιάτικη γιορτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT