Σκαντζόχοιροι και κλιματική αλλαγή

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ξανθός ευρωπαϊκός σκαντζόχοιρος ποζάρει στις παλάμες του διασώστη του. Στην οργάνωση Prickly Pigs της Βρετανίας βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση συναγερμού το τελευταίο διάστημα, καθώς, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, τα μικρά θηλαστικά ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη και έχουν ανάγκη φροντίδας και τροφής.

Σκαντζόχοιροι και κλιματική αλλαγή-1

EPA/MARTIN DIVISEK

Πρώτη γέννα και πρώτο μωρό

Η Duni γέννησε το πρώτο μωρό της στις 2 Ιανουαρίου. Είναι ένας πεδινός γορίλας, είδος που απειλείται με εξαφάνιση, και η γέννηση ενός μωρού έφερε χαρά όχι μόνο στον ζωολογικό κήπο της Πράγας, όπου φιλοξενείται, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Σκαντζόχοιροι και κλιματική αλλαγή-2

EPA/JAMES ROSS

Εκπαιδευμένοι ελέφαντες

Την παρουσίασή του έκανε το Circus 1903 στο Θέατρο της Μελβούρνης, δίνοντας στο κοινό μια πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει στις παραστάσεις τους. Ανάμεσα στους ακροβάτες εμφανίστηκαν και ελέφαντες, άριστα εκπαιδευμένοι χωρίς τη χρήση βίας, καθότι μαριονέτες κατασκευασμένες από ύφασμα.

Σκαντζόχοιροι και κλιματική αλλαγή-3

EPA/CLEMENS BILAN

Προς κατανάλωση

Ενώ διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες συγκεντρώνουν μετά το τέλος των Χριστουγέννων τα χρησιμοποιημένα έλατα, στο Βερολίνο, συγκεκριμένα στον Ζωολογικό Κήπο της πόλης, τα ακόμη τρυφερά έλατα (και μάλιστα αυτά που δεν κατάφεραν να πουληθούν) καταλήγουν τροφή για τα ζώα.

Σκαντζόχοιροι και κλιματική αλλαγή-4

AP Photo/Seth Wenig

Ο Gus και οι άλλοι

Ο εντυπωσιακός ταύρος Gus και οι αγελαδάρηδες ποζάρουν για τους φωτογράφους. Η ατραξιόν των επαγγελματιών αναβατών ταύρων επέστρεψε στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT