Για τον Μάρκο Πόλο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Χορεύτριες της κοιλιάς, τραγουδιστές, ηθοποιοί και μουσικοί συμμετέχουν στο επίσημο δείπνο του Καρναβαλιού της Βενετίας στο Palazzo Vendramin Calergi. Το καρναβάλι του 2024 ξεκίνησε και επισήμως (στις 13 Φεβρουαρίου για τους απλούς θνητούς) και το φετινό του θέμα είναι το «Ad Oriente» και είναι αφιερωμένo στο πιο διάσημο τέκνο της πόλης, τον Μάρκο Πόλο και την φετινή επέτειο των 700 χρόνων από τον θάνατό του.

Για τον Μάρκο Πόλο-1

REUTERS/Louisa Off

Κονσέρτο στον αέρα

Ετσι ήθελε να παίξει το φωτιζόμενο πιάνο του ο Ελβετός πιανίστας Alain Roche. Κρεμασμένο από έναν τεράστιο γερανό (και αυτός μαζί) κάπου στο Μόναχο σε ένα παράξενο, αλλά αισθητικά ιδιαίτερο κονσέρτο.

Για τον Μάρκο Πόλο-2

REUTERS/Avijit Ghosh

Αγορά ηλεκτρονικών

Στο Bishnupur στην Βεγγάλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεταχειρισμένα τεχνολογικά παζάρια της χώρας. Ραδιόφωνα, μόντεμ, τηλέφωνα από ασύρματα μέχρι επισκευασμένα iphone, τηλεοράσεις και υπολογιστές αλλά και στατικά ποδήλατα και διαδρόμους γυμναστικής, όλα για αγορά στους χωμάτινους δρόμους του παζαριού.

Για τον Μάρκο Πόλο-3

REUTERS/Annegret Hilse

Να σταματήσουμε να αγοράζουμε

Η Λατινική Αμερική και η Αφρική βουλιάζουν από τα πατσαβούρια μας. Ή μάλλον όχι μόνο τα δικά μας αλλά και όλων αυτών των εταιριών που παράγουν «γρήγορη μόδα». Τα περισσότερα ρούχα δεν πουλιούνται και άλλα από αυτά τα πετάμε με ελαφριά καρδιά εμείς («στις εκπτώσεις το πήρα») και που είναι μια τεράστια σπατάλη πόρων, ενέργειας και χρημάτων. Στην φωτογραφία διαμαρτυρία των Greenpeace για την μόλυνση που προκαλείται από τα ρούχα στο περιβάλλον όπως από τις τεράστιες ποσότητες που συσσωρεύονται στην αγορά μεταχειρισμένων στην Ακρα της Γκάνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT