Μουσική από καΐκια

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τρόφιμοι της φυλακής υψίστης ασφαλείας του Μιλάνου, προμηθεύτηκαν τα ξύλινα σκάφη που με αυτά έφτασαν μετανάστες στην χώρα τους. Πάνω σε αυτά τα δαρμένα από την θάλασσα και την αγωνία ξύλα, έβγαλαν τα πατρόν για όλα τα όργανα της ορχήστρας. Τσέλο, βιολιά με τα χαρακτηριστικά χρώματα των καϊκιών ακόμη πάνω τους ολοκληρώθηκαν και έγιναν τα όργανα της «Ορχήστρας της Θάλασσας» που έκανε το ντεμπούτο της στην φημισμένη Σκάλα του Μιλάνου από όπου και η φωτογραφία.

Μουσική από καΐκια-1

AP Photo/Rebecca Blackwell

Οι έρευνες για τον Αγιο Βαλεντίνο

Ανθη συρρέουν από την Λατινική Αμερική για να καλύψουν την αγορά των ΗΠΑ στην ζήτηση για λουλούδια με αφορμή τον Αγιο Βαλεντίνο. Το 90% των εισαγωγών φτάνουν μέσω του αεροδρομίου του Μαϊάμι με τους υπεύθυνους ασφαλείας να ελέγχουν ενδεικτικά δέματα για να δουν αν μαζί με τα άνθη έχουν εισαχθεί και βλαβερά έντομα.

Μουσική από καΐκια-2

EPA/TOLGA AKMEN

Η αναδρομική της Ονο

Οι περισσότεροι μιας κάποιας ηλικίας, την αντιπαθούν. Θεωρούν ότι αποτέλεσε την αιτία για την διάλυση ενός από τα πιο αγαπημένα μουσικά συγκροτήματα όλων των εποχών, του Beatles. Η Γιόκο Ονο όμως υπήρξε καλλιτέχνης πριν γνωρίσει τον Τζον Λέννον και συνέχισε την καριέρα της σε όλη αυτή την διάρκεια. Η Tate Modern αποφάσισε να μας την ξανασυστήσει με μια μεγάλη αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει τουλάχιστον 200 έργα της από ένα μεγάλο φάσμα της τέχνης όπως εγκαταστάσεις, φιλμ, φωτογραφίες αλλά και μουσικές. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την πρώτη του Σεπτέμβρη στο Λονδίνο.

Μουσική από καΐκια-3

REUTERS/Mike Segar

Το μεροκάματο

Αν έχετε μια δύσκολη μέρα στην δουλειά, ρίξτε μια ματιά στον κύριο της φωτογραφίας που με το ποδήλατό του κάνει παραδόσεις την ώρα που στο κέντρο της Νέας Υόρκης χιονίζει δυνατά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT