Βρετανικό ποδόσφαιρο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράδοση ξεκινά από τον 12ο αιώνα στην περιοχή και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Το χωριό χωρίζεται στα δύο (πάνω και κάτω Ashbourne) και στην έναρξη της νηστείας πριν το Πάσχα η δερμάτινη γεμισμένη με φελλό μπάλα φτιαγμένη στο χέρι, πετιέται στο πλήθος. Ναι, πλήθος καθώς στον Royal Shrovetide ποδοσφαιρικό αγώνα, μπορεί να υπάρχουν δύο ομάδες, μπορούν όμως να συμμετέχουν δεκάδες σε κάθε ομάδα. Υπάρχουν και άλλες διαφορές, όπως ότι το γήπεδο είναι ολόκληρο το χωριό που για εκείνες τις ημέρες αδειάζει από αυτοκίνητα καθώς ο αγώνας ξεκινά το μεσημέρι και τελειώνει αργά το βράδυ.Ή ότι τα τέρματα είναι καθορισμένα σημεία από πριν, η μπάλα δεν είναι απαραίτητο να την κλωτσά κανείς αλλά μπορεί να την μεταφέρει αγκαλιά και όταν κάποιος σκοράρει η μπάλα του ανήκει για να γράψει πάνω το όνομά του και να την κρατήσει ενθύμιο καθώς μια νέα μπάλα πετιέται στο πλήθος που με φοβερό πάθος ξεχύνεται και πάλι στον αγώνα.

Βρετανικό ποδόσφαιρο-1

REUTERS/Valentyn Ogirenko

Η Γερμανίδα νοσοκόμα

Εθελόντρια στην πρώτη γραμμή είχε πάει η Diana Savita Wagner στο πλευρό των Ουκρανικών δυνάμεων. Η εθελόντρια σκοτώθηκε σε μια ρωσική επιδρομή και η κηδεία της έγινε στο Κίεβο με την φωτογραφία της να ακολουθεί το φέρετρό της.

Βρετανικό ποδόσφαιρο-2

AP Photo/Richard Drew

Οχι πια μόνοι

Μπορεί να κάνει εργασίες, να απαντά σε ερωτήσεις αγοραστών και ένα σωρό άλλα πράγματα που μας τρομάζουν. Πως θα σας φαινόταν όμως ότι έχουν προγραμματιστεί AI μόνο και μόνο για να μας κρατούν συντροφιά; Και μάλιστα όχι απλώς συντροφιά αλλά να αντικαταστήσουν το έτερον ήμισυ (μέσω κινητού τουλάχιστον) καθώς θα στέλνει τακτικά μηνύματα και θα δείχνει το πραγματικό του ενδιαφέρον για εσάς.

Βρετανικό ποδόσφαιρο-3

REUTERS/Eloisa Lopez

Πρώτο ραντεβού με ουσία

Στο PAWS, το καταφύγιο ζώων στην Μανίλα διοργάνωσαν τυφλά ραντεβού ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Ζώα και άνθρωποι ήρθαν κοντά για να βρουν τον σύντροφό τους στην εκδήλωση που η οργάνωση αποκαλεί «FURst date».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT