Οταν η ζωή σου δίνει λεμόνια

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 90ο Φεστιβάλ Λεμονιών είχε για φέτος θέμα «Από την Ολυμπία στο Μεντόν». Η κουκλίστικη γαλλική πόλη κοντά στα σύνορα με την Ιταλία είναι φημισμένη για τα εσπεριδοειδή της. Το μεσογειακό της κλίμα τα ευδοκιμεί, η ποιότητά τους είναι ξακουστή και η παραγωγή σε περίσσεια. Τόση, που κάθε τέτοια εποχή φτιάχνουν με λεμόνια και πορτοκάλια γλυπτά, σαν τα εικονιζόμενα.

Οταν η ζωή σου δίνει λεμόνια-1

EPA/NARENDRA SHRESTHA

Βραχιόλια και κιννάβαρι

Στωικά περιμένει ο πωλητής της γυναίκες για να αγοράσουν στο Κατμαντού του Νεπάλ. Πανάρχαια για την χρήση της σκόνη βερμίλιον ή κιννάβαρης αλλά και βραχιόλια για να στολιστούν. Ολα αυτά για τον ιερό μήνα Madhav Narayan που γιορτάζεται προς τιμή των Σίβα και Σβεστάνια, με τους πιστούν να βουτούν στο νερό και τις γυναίκες να νηστεύουν. Οι ανύπαντρες προσδοκώντας σε έναν καλό γαμπρό και οι παντρεμένες για αφθονία και υγεία στα σπιτικά τους.

Οταν η ζωή σου δίνει λεμόνια-2

AP Photo/Heng Sinith

Βοσκός στην Καμπότζη

Με το μηχανάκι να «γουργουρίζει» στο ρελαντί για να μην κουραστούν τα ζωντανά, ακολουθεί ο βοσκός το κοπάδι του και το οδηγεί μέχρι τον αγρό για να βοσκήσει σε μια κατά τα άλλα παραδοσιακή εικόνα στην επαρχία Kampong Speu, κοντά στα βουνά Kravanh της χώρας.

Οταν η ζωή σου δίνει λεμόνια-3

REUTERS/Jon Nazca

Απαρηγόρητη μοναχή

Στα 83 χρόνια η Ιsabel de la Santísima Trinidad αγκαλιάζεται και παρηγορείται από την Βιετναμέζα Maria Jose de la Eucaristia. Η φωτογράφιση έγινε με αφορμή την δοξολογία που έγινε στον ναό του μοναστηριού στην Ρόντα της Ισπανίας με την παράκληση να βρεθούν και άλλες μοναχές να υπηρετήσουν το τάγμα των Καρμηλιτών, καθώς μόνο τέσσερις έχουν απομείνει στο μοναστήρι και κινδυνεύει να κλείσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT