Στην τέταρτη βάση

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που στην Εθνική Πινακοθήκη εκτίθενται τα έργα που θα διακοσμήσουν την τέταρτη βάση της πλατείας Τραφάλγκαρ. Η καλλιτέχνιςChila Kumari Singh Burman ποζάρει με το έργο της που έχει τίτλο «Το χαμόγελο που στέλνεις γυρίζει πίσω σε εσένα» και είναι ένα από τα έργα της σύντομης λίστας από τα οποία θα προκύψουν τα αγάλματα του 2026 και 2028 που θα στολίσουν την πλατεία.

Στην τέταρτη βάση-1

AP Photo/Esteban Felix

Πρώτη αγκαλιά για μάνα και παιδί

Η Maria Hastings από την Φλόριντα μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Σαντιάγκο για να πέσει στην αγκαλιά της μητέρας της. Μια μητέρα που μέχρι πριν καιρό αγνοούσε την ύπαρξή της. Πολλά από τα παιδιά που δόθηκαν για υιοθεσία από το δικτατορικό καθεστώς του Πινοσέτ έχουν βρεθεί χάρη σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Connecting Roots που ψάχνουν τις διαδρομές αυτών των παιδιών και όπου είναι δυνατό τους επανενώνουν με τους εναπομείναντες συγγενείς, λίγα όμως έχουν την χαρά να χωθούν στην αγκαλιά της μητέρας τους.

Στην τέταρτη βάση-2

EPA/SERGEI ILNITSKY

Νέο απόκτημα

Οι υπάλληλοι κουβαλούν τον πίνακα του Otto van Veen «The Adoration of The Shepherds». Ο πίνακας του Φλαμανδού κορυφαίου ζωγράφου του 1600 είναι ένα από τα τελευταία αποκτήματα του Μουσείου Καλών Τεχνών Πούσκιν της Μόσχας και παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα για τους δημοσιογράφους και το κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT