Καταφύγιο-καφέ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόσμος πολύς πηγαινοέρχεται μπροστά από το νησί Kinmen που βρίσκεται πιο κοντά στην Κίνα από ό,τι στην Ταϊβάν όπου ανήκει. Κινέζικη ακτοφυλακή περιπολεί μαζί με την Ταϊβανέζικη, με τους κατοίκους του νησιού να διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν πια ησυχία, τα νερά μολύνονται και τα ψάρια εξαφανίζονται. Αυτό όμως δεν απότρεψε την κυβέρνηση να παραχωρήσει τα παλιά καταφύγια πάνω στην παραλία για να γίνουν καφέ για ντόπιους και τουρίστες, όπως αυτό της φωτογραφίας.

Καταφύγιο-καφέ-1

REUTERS/Stephane Mahe

Για μια στιγμή δόξας

Από ανακυκλωμένη ξυλεία στήνει ο ξυλουργόςFrederic Malmezac τον δικό του Πύργο του Αϊφελ. Θα έχει ύψος 16 μέτρα και θα λάμψει μόνο για μια στιγμή, όταν από το Chevroliere θα περάσει η λαμπαδηδρομία, λίγο πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας του Παρισιού.

Καταφύγιο-καφέ-2

REUTERS/Mohammad Ponir Hossain

Κέντρο διαλογής

Στην Ντάκα του Μπαγκλαντές είναι το εικονιζόμενο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικού. Μόνο που δεν υπάρχουν ιμάντες κύλησης, ούτε καθαρίσματος των δοχείων και η κυρία της φωτογραφίας ξεκολλάει μία μία τις ετικέτες από τα πλαστικά μπουκάλια.

Καταφύγιο-καφέ-3

EPA/ROB ENGELAAR

Γεννητούρια στην Ολλανδία

Μέσα σε τέσσερις μήνες ο πληθυσμός των αφρικανικών ελεφάντων του πάρκου Beekse Bergen αυξήθηκε κατά τρία πανέμορφα μικρά, γεγονός αρκετά σπάνιο για ευρωπαϊκό ζωολογικό κήπο. Στην φωτογραφία ο μικρότερος από όλους ο Tendai.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT