Γλυκό ρύζι και φανάρια

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την πρωτοχρονιά οι Κινέζοι έχουν άλλη μια μεγάλη γιορτή -αυτή των φαναριών που γιορτάζεται μόλις 15 ημέρες μετά το νέο έτος. Μπορεί όλοι εμείς όταν ακούμε κινέζικα φαναράκια να έχουμε στο νου μας τα στρογγυλά χάρτινα κόκκινα φανάρια αλλά πολλά πράγματα αλλάζουν μέσα σε μια στιγμή στην Κίνα. Να λοιπόν η διακόσμηση του πάρκου Wenyehe στο Πεκίνο με διαστημικά, πολύχρωμα φαναράκια για την γιορτή που συνοδεύεται πάντα με παραδοσιακά γλυκά ρυζιού.

Γλυκό ρύζι και φανάρια-1

REUTERS/Adnan Abidi

Διαμαρτυρία

Μέσα στο γενικό κλίμα των διαμαρτυριών των αγροτών αλλά ενεργώντας από τα δικά τους προβλήματα οι Ινδοί αγρότες κατευθύνονται (όπως κάνουν και οι ευρωπαίοι συνάδελφοί τους) στην πρωτεύουσα για να πιέσουν για καλύτερες τιμές για τις σοδειές τους που τους έχουν υποσχεθεί από την κυβέρνηση από το 2021. Στο πλαίσιο αυτής της πορείας ο εικονιζόμενος αγρότης ξαποσταίνει σε πλαστικό βαρέλι στα σύνορα μεταξύ των επαρχιών Punjab και Haryana.

Γλυκό ρύζι και φανάρια-2

REUTERS/Seth Herald

Τηλευαγγελιστές όπλα και πολιτική

Στο συνεδριακό κέντρο Cristian στο Νάσβιλ του Τενεσί που αναμενόταν ο Ντόναλτ Τράμπ για να μιλήσει, υπήρχαν τα πάντα. Αφίσες του, που τον παρομοίαζαν με λιοντάρι, τσαντάκια από στρας στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας σε σχήμα όπλου, χρυσές γυναικείες γόβες με την υπογραφή Τραμπ πάνω τους, γραφές, κιβωτοί και ευαγγελιστές ντυμένοι σαν τον Χριστό.

Γλυκό ρύζι και φανάρια-3

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Extravaganza

Στο Olympia  του Λονδίνου μαζεύτηκαν εκτροφείς και λάτρεις γατιών για να συμμετάσχουν στο Cat Extravaganza. Ανάμεσα σε αυτές και η  τρομαγμένη κυρία της φωτογραφίας, ένα είδος της περιοχής, μια Scotish Fold που μια γονιδιακή παραξενιά τις έκανε διάσημες για τα στρογγυλά μάτια τους, τα διπλωμένα αυτιά τους και τον ήσυχο χαρακτήρα τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT