Με τα δάχτυλα στην οδύνη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμάζονται σιγά σιγά για το Πάσχα και ιδιαίτερα στην Ισπανία η παράδοση είναι γεμάτη από θρησκευτικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας, έδωσαν την δυνατότητα σε άτομα με περιορισμένη όραση να ανακαλύψουν με τα δάχτυλά τους τα λατρευτικά αγάλματα των ναών, ιδιαίτερα της Παναγίας και του Χριστού βασανισμένα από το μαρτύριο. Στην φωτογραφία μια πιστή «βλέπει» από κοντά το άγαλμα της Παναγίας της θλίψης σε εκκλησία στην Ρόντα.

Με τα δάχτυλα στην οδύνη-1

AP Photo/Rick Bowmer

Απαγόρευση

Στο Γυμνάστιο Delta στην Γιούτα των ΗΠΑ η πολιτική απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων είναι αυστηρή, τόσο που έγινε είδηση. Οι μαθητές δεν επιτρέπονται να μπαίνουν με τα κινητά τους μέσα στην τάξη έστω και αν είναι στο αθόρυβο ή σε λειτουργία πτήσης. Τα κινητά πρέπει να μένουν απέξω και για τον λόγο αυτό, στην είσοδο κάθε τάξης υπάρχει ειδική αριθμημένη θήκη για τον κάθε μαθητή.

Με τα δάχτυλα στην οδύνη-2

AP Photo/Jeff Chiu

Αναμονή για την θεματική ανθοφορία

Ακόμη τα παιδιά μπορούν να σταθούν κοντά του χωρίς να κρατάνε την μύτη τους. Το σπάνιο λουλούδι Amorphophallus titanum ή άνθος πτώματος, από την μυρωδιά του, ανθίζει κάθε επτά με δέκα χρόνια με τα νέα φυτά να θέλουν σίγουρα μια δεκαετία για να βγάλουν άνθος. Το τεράστιο λουλούδι θα ξεπεταχτεί από τα πράσινα φύλλα που καλύπτουν τον κορμό του αυτή την στιγμή και θα φτάσει τα 3 μέτρα σε ύψος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT