Ο πρώτος όλων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αγώνας έγινε στο Ντουμπάι με φόντο τους πολυτελείς ουρανοξύστες της πόλης. Είχε και ισορροπία και ταχύτητα αλλά και ελιγμούς όπως φαίνεται στην φωτογραφία, καθώς οι αθλητές φορούσαν τα jet suits με προωθητήρες στα χέρια και την πλάτη τους και ρίχνοντας κλεφτές ματιές ο ένας στον άλλο, όχι μόνο για να δουν αν προπορεύονται αλλά και να μην συγκρουστούν μεταξύ τους στον δρόμο για την νίκη που εκτός από την δόξα και την δημοσιότητα, θα τους περίμενε και ένα μεγάλο ποσό.

Ο πρώτος όλων-1

EPA/CJ GUNTHER

Ετήσιος αγώνας στο Νιούπορτ

Ξεκίνησε ως αστείο, όταν έχοντας κόψει αρκετό πάγο από την λίμνη Memphremagog στα σύνορα Καναδά και ΗΠΑ αφήνοντας ένα μακρόστενο κομμάτι, θεώρησαν ότι καλό θα ήταν να κολυμπούν εκεί. Δέκα χρόνια μετά, αυτό που ξεκίνησε ως αστείο έγινε μια παράδοση που φέτος τράβηξε 150 χειμερινούς κολυμβητές για το γνωστό Hat Swim, από όπου και οι φωτογραφία, όπου κάθε διαγωνιζόμενος φορά το δικής του έμπνευσης καπέλο για να διανύσει 25 μέτρα παγωμένου νερού.

Ο πρώτος όλων-2

EPA/ANDRE KOSTERS

Υποδοχή με μπογιά

Στις 10 Μαρτίου θα γίνουν οι επόμενες εκλογές στην Πορτογαλία μετά την παραίτηση του Αντόνιο Κόστα στις 7 Νοεμβρίου του 2023 με το κλίμα για τον PSD του σοσιαλιστικού κόμματος Luis Montenegroνα μην είναι τόσο ευχάριστο καθώς τον υποδέχτηκαν με πράσινη μπογιά σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας και τον ίδιο να το αντιμετωπίζει με χιούμορ.

Ο πρώτος όλων-3

REUTERS/Ann Wang

Παράδοση και οικολογία την Ταϊβάν

Το φεστιβάλ των φαναριών που διοργανώνεται κάθε Φεβρουάριο με την αρωγή του υπουργείου Πολιτισμού, είναι από τα πιο διάσημα στην ανατολή. Η νύχτα φωτίζεται από εκατοντάδες φαναράκια με γραμμένες ευχές στον ουρανό. Που πάνε όμως όταν σβήσουν; Δεν γίνονται σκουπίδια και γι αυτό φροντίζουν δεκάδες εθελοντές σε όλες τις ηλικίες που με εκδρομές στα κοντινά δάση έχουν μια και μοναδική αποστολή, να μαζέψουν τα παλιά φανάρια, σκαλωμένα συνήθως σε δένδρα και να τα στείλουν για ανακύκλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT