Υπάρχει λύση;

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βιολόγοι και φύλακες απελευθερώνουν μια μπλε και μια λευκή αρκτική αλεπού. Η κυβέρνηση της Νορβηγίας βοηθούν και συντηρούν τις αλεπούδες καθώς η κλιματική κρίση οδηγεί κάποια από τα είδη όπως αυτές σε λιμοκτονία καθώς το περιβάλλον που ζούσαν δεν μπορεί να τα συντηρήσει πια. Παρότι υπάρχουν αρκετά προγράμματα για την διάσωση αρκετών ειδών (οι πιγκουίνοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα τροφής επίσης) το ερώτημα παραμένει. Πωςκαι για πόσο θα διατηρηθεί ένα είδος όταν το περιβάλλον που ζει αδυνατεί να το τρέφει πια; 

Υπάρχει λύση;-1

REUTERS/Christian Mang

Δεύτερο ραντεβού

Την πρώτη φορά δεν τα κατάφεραν. Οταν ξεκίνησε να χτίζεται το Gigafactory της Tesla στην ευρύτερη περιοχή του Βερολίνου, ένα ολόκληρο δάσος αποψιλώθηκε για να υπάρξει χώρος για την ανέγερσή του. Τότε ακτιβιστές του περιβάλλοντος είχαν μείνει πάνω στα δένδρα προσπαθώντας να το σώσουν μέχρι που τους κατέβασε η αστυνομία για να μπουν οι μπουλντόζες. Τώρα ανέβηκαν στα δένδρα και πάλι για να περισώσουν το υπόλοιπο δάσος μετά την ανακοίνωση της επέκτασης του εργοστασίου. Θα τα καταφέρουν αυτή την φορά;

Υπάρχει λύση;-2

REUTERS/Cordelia Hsu

Νέοι τρόποι αντιμετώπισης του καύσωνα

Με την κλιματική αλλαγή να επελαύνει και τον καιρό να είναι ακραίος σε κάθε έκφανσή του, πρέπει και οι τρόποι προστασίας μας να αλλάξουν. Σε αυτό το πλαίσιο και με σκοπό να δροσιστούν οι πολίτες στον κάυσωνα της Αυστραλίας, εγκαινιάστηκαν νέοι υπαίθριοι χώροι με ανεμιστήρες και τέντες για τους περαστικούς σε πάρκα του Σίδνεϊ.

Υπάρχει λύση;-3

EPA/FRANCISCO GUASCO

Παιδί με προοπτικές

Γεννήθηκε στην Γουαδαλαχάρα του Μεξικού και ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο για να συμμετάσχει σε αγώνες σκακιού. Και να κερδίσει. Η Alondra Bagatella έχει δείκτη εφυίας 139 και εκτός από να τελειοποιεί το παιχνίδι της, μαθαίνει ρομποτική, τέχνες και αστροφυσική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT