Παρισινό χωριό

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις χθες δόθηκαν στην δημοσιότητα τα πόστερ του Ολυμπιακού Παρισιού. Ο σχεδιαστής Hugo Gattoni ποζάρει χαρούμενος δίπλα στις εντυπωσιακές και χαρούμενες δημιουργίες του στο γραφείο του στο Ivry-sur-Seine. Ολα τα σημαντικά μνημεία της πόλης συγκεντρωμένα σε ένα κύκλο με τον Πύργο του Αιφελ στο κέντρο του και τον κόσμο τριγύρω να συμμετάσχει και να διασκεδάζει στην διάρκεια των αγώνων. Και αν νομίζετε ότι κάτι σας θυμίζει αλλά δεν ξέρετε τί, θυμηθείτε τις σκηνές του γλεντιού στο γαλατικό χωριό του Αστερίξ…

Παρισινό χωριό-1

Britta Jarvie/via REUTERS

Σκηνές γουέστερν

Τους μικρούς στρογγυλούς θάμνους που τους παρασύρει ο αέρας, τους γνωρίζεται αν έχετε δει έστω και μια ταινία γουέστερν στην ζωή σας. Λίγο πριν την μονομαχία και ενώ ο αέρας παρασύρει την σκόνη από τους χωμάτινους δρόμους μπροστά από το σαλούν, θα περάσει και ένας στρογγυλός ξερός θάμνος για να ενισχύσει το δραματικό εφέ των στιγμών. Μόνο που στην Γιούτα, οι ισχυρότατοι άνεμοι των τελευταίων ημερών δημιούργησαν τεράστια προβλήματα με τους μικρούς θάμνους που όπου έβρισκαν εμπόδιο συγκεντρώνονταν φτάνοντας τα 3 μέτρα ύψος, καλύπτοντας αυτοκίνητα και προσόψεις σπιτιών όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Παρισινό χωριό-2

REUTERS/Piroschka van de Wouw

Ο μακροβιότερος

Μόλις 17 ετών ήταν ο Bert Janssen όταν έκανε μεταμόσχευση καρδιάς στην Ολλανδία. Αυτό συνέβει πρίν από 40 ολόκληρα χρόνια κάνοντας τον Bert τον μακροβιότερο λήπτη καρδιάς και για τον λόγο αυτό του δόθηκε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες και το σημαντικότερο, δίνοντας ελπίδα μακροημέρευσης και καλής υγείαςσε πολλούς.

Παρισινό χωριό-3

EPA/Kim Ludbrook

Καταρράκτες εξαγνισμού

Με ένα συνονθύλευμα παραδόσεων και θρησκευτικών δοξασιών αρκετοί νοτιοαφρικανοί εξακολουθούν να πηγαίνουν στους καταρράκτες του ποταμού Braamfontein Spruit για να εξαγνιστούν από τα κακά πνεύματα ακόμη και σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT