Ανθρωποι και ρομπότ στην Ιαπωνία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας υπάλληλος εταιρίας περπατά παράλληλα με ένα ρομπότ ασφαλείας σε κτίριο γραφείων στο Τόκυο. Σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής η Ιαπωνία θα χρειαστεί να ενσωματώσει άμεσα όχι μόνο ρομπότ αλλά και τεχνολογίες αυτοματισμού για να καλύψει το κενό που αφήνουν οι μειωμένες ώρες εργασίας αλλά και η έλλειψη εργατικού δυναμικού καθώς ο πληθυσμός της χώρας γερνά.

Ανθρωποι και ρομπότ στην Ιαπωνία-1

REUTERS/Tyrone Siu

Εργασία μόνο για ηλικιωμένες

Στην διάρκεια του «Da Siu Yan» του Χονγκ Κόνγκ, οι πιστοί πηγαίνουν μαζί με ένα χαρτάκι ή περισσότερα που πάνω τους έχουν τυπωμένα διάφορα σχέδια, μπορεί να είναι ένας άνδρας ή μια γυναίκα ή ακόμη και ονόματα, σε μια ηλικιωμένη γυναίκα που θα κάνει το «Jingzhe» ή αλλιώς το τελετουργικό του «χτυπήματος». Η όλη τελετήδεν γίνεται σε κάποια εκκλησία αλλά σε μέρη της αγοράς της πόλης, όπου με ένα παπούτσι στο χέρι η ηλικιωμένη κυρία χτυπά ρυθμικά την ρίζα του κακού (που έχει ορίσει ο πελάτης με την τυπωμένη εικόνα) με σκοπό να την διώξει για πάντα από την ζωή του.

Ανθρωποι και ρομπότ στην Ιαπωνία-2

REUTERS/Jon Nazca

Ψαρόνια

Συνήθως τα παρατηρούμε στον ουρανό που ταξιδεύουν μαζί σε μαγικούς σχηματισμούς που μοιάζουν να «ρέουν» στον ουρανό. Αυτοί οι μικρόσωμοι ταξιδευτές δεν πετούν μόνο μαζί αλλά κουρνιάζουν και μαζί όπως δείχνει το στιγμιότυπο από μια σκεπή στην Ρόντα της Ισπανίας.

Ανθρωποι και ρομπότ στην Ιαπωνία-3

Jacob Banta/Sugar Bowl Resort via AP

Καταιγίδα

Καθόλου αγχωμένη η Devon Phillips ποζάρει στην πόρτα του Sugar Bowl Resort στο Νorden της Καλιφόρνια για την φωτογραφία της που έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς στην διάρκεια της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή τεράστιοι όγκοι χιονιού κάλυψαν σπίτια και αυτοκίνητα και προκάλεσαν έμφραγμα στις μετακινήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT