Διάστημα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πορτογαλία και Νότιος Αφρική είναι από τα αγαπημένα μέρη για τους σέρφερς. Τα κύματα είναι τεράστια, τόσα ώστε να δημιουργούν αφρό στην επιφάνεια της θάλασσας, όπως φαίνεται και στην εξωπραγματική φωτογραφία από το Dungeons στο Κέιπ Τάουν. 

Διάστημα-1

REUTERS/Gustavo Graf

Αστέρι Michelin

Αν σας έλεγε κάποιος ότι θα σας πάει να φάτε σε ένα εστιατόριο που είναι βραβευμένο πρόσφατα με αστέρι Μισελέν, τι θα περιμένατε; Αστραφτερές επιφάνειες, μοντέρνα διακόσμηση και εξωπραγματικές τιμές; Οχι αν φάτε στην Taqueria El Califa de Leon που μόλις απέκτησε το πρώτο της άστρο στον γαλαξία της γαστρονομίας. Το μόνο κακόείναι ότι αν θελήσετε να φάτε τάκος, σας πέφτει λίγο μακριά, καθώς βρίσκεται στο Μέξικο Σίτι. 

Διάστημα-2

EPA/CIRO FUSCO

Για πίτσα στην φυλακή

Με τα μαντηλάκια τους και τα καπελάκια τους, φορεμένα, οι τρόφιμοι των φυλακών στην Νάπολη είναι έτοιμοι να ψήσουν πίτσες. Μόλις έκανε τα εγκαίνιά της η «Pizzeria Brigata Caterina» στις φυλακές Poggioreale που σκοπό έχει να δώσει την δυνατότητα σε 20 τρόφιμους να μάθουν την τέχνη της κατασκευής και ψησίματος της πίτσας (άλλωστε στην Νάπολη βρίσκονται) για να έχουν ένα εφόδιο που θα τους εξασφαλίσει τα προς το ζην όταν αποφυλακιστούν.

Διάστημα-3

REUTERS/Issei Kato

«Κοίτα, χωρίς χέρια!»

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Πρώτη πτήση ιπτάμενων αυτοκινήτων» και διεξάγεται στο Τόκιο και συγκεκριμένα στο SusHi Tech. Στο πλαίσιο αυτό πέταξε και για το κοινό το εικονιζόμενο όχημα της αμερικανικής εταιρίας Lift Aircraft.

Διάστημα-4

Heiko Junge/NTB/via REUTERS

Θα φορούσατε φορεσιά Καραγκούνας;

Ενα μοντέρνο ζευγάρι απολαμβάνει τον ήλιο και χαλαρώνει χωρίς παπούτσια στο άγαλμα του Karl Johan στο Οσλο. Είναι ημέρα αργίας στην Νορβηγία, που γιορτάζει την εθνική της γιορτή και που παραδοσιακά οι άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης φοράνε τις παραδοσιακές τους στολές για μια μέρα, με πρώτους από όλους την βασιλική οικογένεια της χώρας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT