Ο καλύτερος θερινός

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καθένας με την βάρκα του και μάλλον χωρίς εισιτήριο, παρακολουθούν στην δροσιά την τεράστια οθόνη στην γειτονιά του Belen στην περιοχή Iquitos του Περού. Οι προβολές ανήκουν στο πρόγραμμα Muyuna Floating Film Festival, και οι ταινίες που προβάλλονται αποτελούν τον συνδετικό κρίκο με άλλες περιοχές σαν την δικιά τους. Ποιά; συμμετέχουν φίλμ από χώρες αποκλειστικά με τροπικά δάση.

Ο καλύτερος θερινός-1

REUTERS/Molly Darlington

«Πέφτω και κυλιέμαι σαν ζάρι»

Αν και το τραγούδι είναι καινούργιο η παράδοση είναι εξαιρετικά παλιά. Η κατάβαση στον κάθετο λόφο με την επίφαση ενός κεφαλιού τυρίου στο Cooper’s Hill Cheese Rolling που γίνεται κάθε χρόνο στο Brockworth της Βρετανίας δίνει σε κάποιον αρκετή δόξα και στους περισσότερους αρκετά σπασμένα μέλη.

Ο καλύτερος θερινός-2

REUTERS/Cesar Olmedo

Οι Paseros

Με τον πληθωρισμό να έχει ανέβει πάνω από 300 % στην Αργεντινή,οι paseros παιρνούν γέφυρες καισύνορα για να αγοράσουν χαρτιά υγείας αλλά και ζυμαρικά στην Παραγουάη και να τα πουλήσουν στην δοκιμαζόμενη για άλλη μια φορά χώρα.

Ο καλύτερος θερινός-3

EPA/ISAAC KASAMANI

Τα βασικά

Επαναχρησιμοποιούμενες σερβιέτες κατασκευάζουν στο AFRIpad στην Ουγκάντα. Η εταιρία που δημιουργήθηκε το 2010 από τους Paul και Sophia Grinvalds, βοηθά εκατομμύρια γυναίκες της περιοχής να έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδη υγιεινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT