Φανταστείτε να μην ήταν και πανάκριβη

Φανταστείτε να μην ήταν και πανάκριβη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο για εκείνους κύμα υπερτουρισμού έχουν έρθει οι Ιάπωνες. Μετά τις ορδές τουριστών που απαγορεύθηκαν να φωτογραφίζουν το Φούτζι από συγκεκριμένο σημείο γιατί δημιουργούσαν πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής, σειρά έχει το Κιότο. Στα στενά και γραφικά σοκάκια της πόλης μια λαοθάλασσα ξεχύνεται, με το ενδιαφέρον να κερδίζει η περιοχή Gion, το προάστιο που ζουν οι Μάικο και οι Γκέισες. Ετσι οι αρχές απάντησαν με απαγορεύσεις καθώς δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον υπερτουρισμό, χαρακτηρίζοντας κάποιους δρόμους ανάμεσα στα σπίτια των κυριών ως ιδιωτικούς, με ειδικές σημάνσεις σαν αυτήπου εγκαθιστά ο κύριος στην φωτογραφία.

Φανταστείτε να μην ήταν και πανάκριβη-1

AP Photo/Sunday Alamba

Στην λαϊκή του Ibadan

Πείτε τον όπως θέλετε, καλλιτέχνη, φοβερό έμπορο, δαιμόνιο πνεύμα; Ο κύριος της φωτογραφίας πουλάει κρεμμύδια και τα παρουσιάζει μοναδικά σε πύργους ισορροπίας. Ολα αυτά σε μια υπαίθρια αγορά στο Ibadan της νοτιοδυτικής Νιγηρίας.

Φανταστείτε να μην ήταν και πανάκριβη-2

AP Photo/Markus Schreiber

Μετρώντας έντομα

Μια δράση για τους πολίτες οργανώνει κάθε άνοιξη ο NABU(Nature And Biodiversity Conservation Union) στο κεντρικό Βερολίνο. Ονομάζεται «τα έντομα του καλοκαιριού» και σκοπό έχει κάθε κάτοικος να παρατηρήσει σε μια ακτίνα 10 μέτρων (σε κάποιο πάρκο ή πράσινη νησίδα) πόσα έντομα υπάρχουν. Σκοπός ή ευαισθητοποίησή μας απέναντι σε αυτούς τους μικρούς κατοίκους του πλανήτη μας που τους έχουμε εξολοθρεύσει με εντομοκτόνα αλλά και την καταστροφή του περιβάλλοντος και είναι τόσο σημαντικά στο οικοσύστημά μας.

Φανταστείτε να μην ήταν και πανάκριβη-3

AP Photo/Dinesh Gupta

Μια ζέστη

Μια καταπληκτική συνεργασία και αλληλεγγύη καταγράφει ο φωτογραφικός φακός, ανάμεσα στα ζώα. Οι γαζέλες στον ζωολογικό κήπο βρήκαν δροσιά κάτω από την εντυπωσιακή ουρά του παγονιού στο Bikener της Ινδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT