Η μεγάλη απόβαση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια πτήση της Delta Airlines έφτασαν και οι 60 στο αεροδρόμιο Deauville – Trouville. Εκεί τους υποδέχθηκε η σύζυγος του Γάλλου πρέδρου Μπριζίτ Μακρόν. Αρχηγοί από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στην Νορμανδία με αφορμή της επετείου μιας από τις μεγαλύτερες στιγμές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αυτής της απόβασης στην Νορμανδία ή αλλιώς της D-Day. Και φυσικά οι πραγματικοί διάσημοι της εκδήλωσης είναι αυτοί οι 60 Αμερικανοί άνδρες και γυναίκες που καθηλωμένοι από τα χρόνια σε αναπηρικά αμαξίδια, έφτασαν στην περιοχή για να θυμηθούν μια από τις πιο αιματηρές αλλά και σπουδαίες σελίδες της Ιστορίας μας που την οφείλουμε και σε αυτούς.

Η μεγάλη απόβαση-1

EPA/David Borrat

Διαμαρτυρία με τέχνη

Γάλλοι και Ισπανοί βρέθηκαν στα σύνορα των δύο χωρών για να διαμαρτυρηθούν με αφορμή τις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές. Κίνητρα και κέρδη, συνθήκες και μέριμνα είναι συνήθως ότι ζητούν όσοι είναι ακόμη αποφασισμένοι να συνεχίσουν να παράγουν στην γηραιά ήπειρο. Στην φωτογραφία ένας Ισπανός αγρότης ζωγραφίζει την διαμαρτυρία στον αυτοκινητόδρομο AP -7, La Jonquera στην Καταλονία.

Η μεγάλη απόβαση-2

California Department of Forestry and Fire Protection via AP

Η γραμμή

Χιλιόμετρα έχει το μέτωπο της φωτιάς Corral Fire κοντά στο Tracy της Καλιφόρνια καίγοντας την ελάχιστη βλάστηση πάνω στην Γη.

Η μεγάλη απόβαση-3

AP Photo/Marco di Marco

Μπλε λίμνη και λάβα

Ρίξτε μια ματιά στον λόφο πάνω από την περίφημη Blue Laggon και θα δείτε την λάβα να εκτοξεύεται. Το διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Ισλανδίας, τις προηγούμενες ημέρες ήταν κλειστό για επισκέπτες αλλά σύμφωνα με τις αρχές της χώρας και παρότι το ηφαίστειο είναι ακόμη ενεργό δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς έχει «σταθεροποιηθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT