Τρελό μέλι

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Tek Prasad Gurung 64 ετών δαγκώνει με λαχτάρα μια φρέσκια κηρήθρα που μόλις έχει συλλέξει από το Taapστην περιοχή Lamjung του Νεπάλ. Το μέλι της περιοχής είναι γνωστό και για κάποιες ιδιαίτερες ιδιότητες που προκαλούν παραισθήσεις….

Τρελό μέλι-1
REUTERS/Navesh Chitrakar

Τρελό μέλι

Οι μέλισσες στήνουν τις φωλιές τους σε διχάλες βράχων, ψηλά από κάθε αρπακτικό. Οι μελισσοκόμοι της περιοχής για να τις φτάσουν, πλέκουν μόνοι τους τα σκοινιά τους για να μπορέσουν να «γρεμίσουν» τις τεράστιες «βεντάλιες» από κηρήθρα με ένα μεγάλο κομμάτι μπαμπού. Για γενιές η κοινότητα των Gurung συνέλεγε το μέλι της περιοχής των Ιμαλαΐων με τα έσοδα (1.5 δολάριο το λίτρο) να μοιράζεται στην κοινότητα. Ομως με τα χρόνια οι αποικίες των μελισσών φθίνουν και η κοινότητα στρέφεται σε καλλιέργειες καλαμποκιού και ρυζιούγια την επιβίωση.

Τρελό μέλι-2

EPA/Zsolt Czegledi 

Εγκαίνια

Την ημέρα της Εθνικής Ενότητας ή αλλιώς την Ημέρα Μνήμης της Συνθήκης του Τριανόν, (το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και την απώλεια των εδαφών της Ουγγαρίας), διάλεξαν στην χώρα για εγκαινιάσουν μια τεράστια εναέρια γέφυρα που πήρε και αυτή το όνομά της από την ημέρα. Γέφυρα Εθνικής Ενότητας.

Τρελό μέλι-3

EPA/MADE NAGI

Μονομαχίες για τον θεό

Κόβουν αρκετά αγκαθωτά φύλλα από ένα φυτό που μοιάζει με φοίνικα και τα δένουν όλα μαζί για να κάνουν ένα κοντό πράσινο σπαθί. Στο άλλο τους χέρι έχουν μια ασπίδα από πλεγμένα φύλλα και αγωνίζονται σε ζευγάρια για το «Usaba Sambah». Μια παραδοσιακή μάχη αφιερωμένη στον θεό Indra, τον θεό του πολέμου για του Μπαλινέζους.

Τρελό μέλι-4

AP Photo/Lee Jin-man

Για τα ζώα

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η χθεσινή και τα μέλη ενός περιβαλλοντικού γκρουπ στην Σεούλ αποφάσισαν να αφυπνίσουν τους διαβάτες με αυτό τον μοναδικό τρόπο. Περπάτησαν στην πόλη στα τέσσερα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των ζώων που καταπατούμε συνέχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT