Ιδανικό σκηνικό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρεμάστηκαν από τα σκοινιά του αραγμένου καραβιού, έκαναν κούνια και έφτιαξαν σενάρια για φανταστικά παιχνίδια που κράτησαν για ώρες, τα πιτσιρίκια της φωτογραφίας. Ολα αυτά σε παραλία στην Parika της Γουιάνας.

Ιδανικό σκηνικό-1

George Wittemyer via AP

«Γιώργο, Σταύρο κάντε γρήγορα»

Ετσι φώναξε η μαμά τους η Ιωάννα. Μπορεί τα συγκεκριμένα ονόματα να είναι φανταστικά, αλλά σύμφωνα με τις νέες μελέτες του Nature Ecology & Evolution οι ελέφαντες είναι από τα ελάχιστα είδη στην Γη που απαντούν στο όνομά τους, αναγνωρίζοντάς το, όποιο και αν είναι αυτό. Στην φωτογραφία μια αφρικανική ελεφαντίνα με τα μικρά της στην βόρεια Κένυα.

Ιδανικό σκηνικό-2

REUTERS/Jose Luis Gonzalez

Πυθμένας

Αντιμέτωπο με υψηλές συνεχόμενες θερμοκρασίες είναι το Μεξικό και παράλληλα αντιμετωπίζει και προβλήματα ξηρασίας όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία με τον ιστορικό Fernando Pena να βαδίζει στον κατάξερο πυθμένα του φράγματος Abraham Gonzalez στην επαρχία Chihuahua.

Ιδανικό σκηνικό-3

AP Photo/Firdia Lisnawati

Πυρά

Το φέρετρό της έμοιαζε με βάρκα, η δε συνοδεία του ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Χρυσάφια και ξυλόγλυπτα, μια τεράστια πομπή με κόσμο με παραδοσιακές στολές και τεράστια άρματα όπως  ο εικονιζόμενος ταύρος που συνόδευσε στην πυρά την Tjokorda Rai Dharmawati μέλος της βασιλικής οικογένειας Ubud της Ινδονησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT