Σαρδέλες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φωτογραφία από drone σε παραλία του Scottburgh στην Νότιο Αφρική αποτυπώνει τον πλούτο της ψαριάς. Το δίχτυ γεμάτο από ζωντανές σαρδέλες βγαίνει στην ακτή για να μεταφερθεί με καφάσια στην αγορά.

Σαρδέλες-1

EPA/Zoltan Balogh

50 χρόνια παιχνίδι

Το 1974 ο καθηγητής, αρχιτέκτονας και εφευρέτης Erno Rubik κατασκεύασε τον πολύχρωμο κύβο (τότε ονομαζόταν ο Μαγικός Κύβος) για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Εγινε όμως διάσημο με το όνομα του δημιουργού του σε όλη την υφήλιο και χθες σε μια «αυθόρμητη» εκδήλωση σε πλατεία της Βουδαπέστης που διοργάνωσε η Εθνική Υπηρεσία Καινοτομίας της Ουγγαρίας, συγκεντρώθηκαν πιτσιρίκια που ακόμη παίζουν το παιχνίδι για να το γιορτάσουν.

Σαρδέλες-2

REUTERS/Mohammad Ponir Hossain

«Μην κουνηθεί κανείς»

Γεμάτο το μικρό πλοίο με την πραμάτεια του. Αγελάδες, έμποροι και ταξιδευτές φτάνουν στην Ντάκα του Μπαγκλαντές για να πουλήσουν τα ζώα με αφορμή την γιορτή Ιντ αλ – αντχά ή γιορτή της θυσίας των μουσουλμάνων.

Σαρδέλες-3

EPA/GOVERNMENT OF EL SALVADOR

Η μεταφορά

Με καμάρι ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε την μεταφορά άλλων 2.000 φυλακισμένων, όλοι μέλη συμμοριών στην νέα υπερσύγχρονη φυλακή της χώρας . Ολοι με ξυρισμένα κεφάλια και ένα εσώρουχο μεταφέρθηκαν στην Confinement Center for Terrorism (Cecot) στην Tecoluca, του Ελ Σαλβαδόρ που έχει χωρητικότητα 40.000 κρατουμένων (!).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT