Στο χωριό

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταφορτωμένα τα καράβια στο λιμάνι Sadarghat. Οι Μπαγκλαντεσιανοί εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα Dhaka για να κατευθυνθούν στα χωριά τους με σκοπό να γιορτάσουν μαζί με τις οικογένειές τους την μουσουλμαντική γιορτή Ιντ αλ αντχα.

Στο χωριό-1

AP Photo/Moustapha Diallo

Το φεγγάρι του φιδιού

Μια φορά το χρόνο στο Μαλί και στην πόλη San, όλοι οι κάτοικοι συγκεντρώνονται για να ψαρέψουν μαζί και να μοιραστούν την ψαριά τους ως κοινότητα. Η παραδοσιακή γιορτή είναι καταχωρημένη στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO με μοναδικό κίνδυνο εξαφάνισης από τις ζωές των κατοίκων το κλίμα. Και αυτό γιατί η ξηρασίες των τελευταίων χρόνων έχουν περιορίσει το νερό της λίμνης Sanke.

Στο χωριό-2

AP Photo/Frank Augstein

Μεγάλη γιορτή

Το αποτέλεσμα πια θα έχει κριθεί. Ομως όλοι εύχονται η διοργάνωση να κυλήσει σαν αυτή την φωτογραφία, με κέφι μεταξύ των αντιπάλων, καλή διάθεση και φίλαθλο κλίμα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα μεταξύ Γερμανίας Σκωτίας, στο Μόναχο.

Στο χωριό-3

REUTERS/Louisa Gouliamaki

Παλιές καλές συνήθειες

Και ενώ ο κόσμος προβληματίζεται για την τεχνητή νοημοσύνη και στο πλαίσιο του G7 διοργανώθηκε ξεχωριστό τμήμα για την AI, o Mohammed bin Zayed που συμμετείχε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προτίμησε  αντί για το κινητό ή τον υπολογιστή του να κρατήσει μια σημείωση στο χέρι του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT