Απόλαυση χωρίς στάση

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέαμα είναι μοναδικό και πασίγνωστο. Στην περιοχή της Ούμπρια και συγκεκριμένα στο Castelluccio di Norcia, η φύση ανθίζει με χρώματα εντυπωσιακά συγκεντρώνοντας επισκέπτες όχι μόνο από την Ιταλία αλλά και από άλλες χώρες για να φωτογραφήσουν και να δουν από κοντά το μοναδικό πίνακα που έφτιαξε η φύση. Για αυτόν τον λόγο και οι αρχές για τα επόμενα σαββατοκύριακα που η ανθοφορία και η έλευση τουριστών θα φτάσει στην κορύφωσή τους, απαγορεύουν την όποια στάθμευση στον επαρχιακό δρόμο. Αν θέλετε να βγάλετε φωτογραφίες στα λιβάδια, μόνο καθημερινές.

Απόλαυση χωρίς στάση-1

REUTERS/Monicah Mwangi

Πως το κλίμα θα αλλάξει και τον πολιτισμό

Είναι γνωστοί για το ύψος τους και τα επιτόπια άλματά τους με τα μακριά πόδια τους. Είναι όμως γνωστοί και ως βοσκοί. Αυτή ήταν η παράδοση τωνΜaasai, και αυτό φαίνεται να αλλάζει. Η μεταβολή στο κλίμα έχει οδηγήσει αρκετούς να στραφούν στην μελισσοκομία, όπως οι εικονιζόμενες κυρίες της φυλής που ετοιμάζονται να μαζέψουν μέλι στο Kajiado της Κένυας.

Απόλαυση χωρίς στάση-2

REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Για μια μέρα

Ολα διαδραματίζονται μια και μοναδική ημέρα, την 16η Ιουνίου. Στο ογκώδες βιβλίο του Τζέιμς Τζόις, ο Λεοπόλδος Μπλούμ διασχίζει το Δουβλίνο και ο συγγραφέας στον «Οδησσέα» το αναπαριστά με εκπληκτική ακρίβεια για τους αναγνώστες του. Αυτή η ημέρα γιορτάζεται στην πόλη, με πλήθος ηθοποιών με κουστούμια εποχής (το έργο γράφτηκε το 1922) αλλά και τουρίστες, η ετήσια Bloomsday. Στην φωτογραφία ηθοποιοί λίγο πριν την παράστασή τους στο κολέγιο Belvedere.

Απόλαυση χωρίς στάση-3

AP Photo/Dmitri Lovetsky

Γιόγκα και φακιρικά

Ξύλα με καρφιά για να περπατούν με γυμνά πόδια, διάλεξαν οι διοργανωτές ως διαφήμιση για την επερχόμενη Διεθνή Ημέρα Γιόγκα που θα διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT