Θερινό ηλιοστάσιο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εβαλαν παραδοσιακά ρούχα, στολίστηκαν με φτέρες των βουνών και χόρεψαν μέχρι το πρωί γύρω από την φωτιά που έστησαν. Το Ivan Kupala, το ρωσικό θερινό ηλιοστάσιο γιορτάστηκε στην περιοχή του Λένινγκραντ από όπου και η φωτογραφία της κυρίας που λατρεύει την παράδοση αλλά δεν λέει όχι στην τεχνολογία.

Θερινό ηλιοστάσιο-1

AP Photo/Juan Karita

Θερινό ηλιοστάσιο

Βρίσκονται αισίως στο έτος 5532. Ο θρησκευτικός ηγέτης Jose Mamani καίει προσφορές για την Pachamama ή αλλιώς την θεά Γη, λίγο πριν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου φωτίσουν την γη και τον ίδιο. Οι ιθαγενείς της Βολιβίας γιορτάζουν το θερινό ηλιοστάσιο που για εκείνους είναι η «Willka Kuti», η επιστροφή του ήλιου δηλαδή ή αλλιώς η ανατολή της νέας χρονιάς.

Θερινό ηλιοστάσιο-2

EPA/ANDY RAIN

Θερινό ηλιοστάσιο

Τέτοια ημέρα δεν θα μπορούσε να λείπει των 5.000 ετών μνημείο του Stonehenge, όπου πλήθος κόσμου-όπως πάντα-συνέρρευσε για να απολαύσει το ηλιοστάσιο, δίνοντάς του και μια θρησκευτική ή έστω ενεργειακή σημασία.

Θερινό ηλιοστάσιο-3

EPA/ETHAN JAMES

Θερινό ηλιοστάσιο

Στην άλλη πλευρά του Ισημερινού και συγκεκριμένα στην Αυστραλία γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο με το Hobarts Dark Mofo ή αλλιώς το κολύμπι των εκατοντάδων γυμνιστών στο Hobart.

Θερινό ηλιοστάσιο-4

AP Photo/Anupam Nath

Θερινό ηλιοστάσιο

Οι πιο λεπτοί (και όχι οι πιο ευλύγιστοι-όλοι τους είναι) βγήκαν μπροστά για να δεθούν στην κυριολεξία κόμπος, σταυρώνοντας τα χέρια πίσω από την πλάτη και πιάνοντας τα πόδια τους σε μία άσκηση γιόγκα, καθώς στην Ινδία την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, είναι παράλληλα και η Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT