Επιτέλους ανοίξανε!

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι είχαν κοιμηθεί διατηρώντας την σειρά από το προηγούμενο βράδυ, άλλωστε υπνόσακους είχαν μαζί τους. Οι άλλοι μπήκαν σε τρένα, καταφορτωμένοι με τα μπαγκάτζια τους και στοίβες από κουτάκια μπύρες για να φτάσουν στο Worthy Farm. Εκεί που η συνδιοργανώτρια Emily Eavis, άνοιξε τις πόρτες, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, επιτρέποντας στους επισκέπτες να μπούν και να πιάσουν θέσεις για ένα από τα πιο φημισμένα φεστιβάλ του κόσμου, το Glastonbury.

Επιτέλους ανοίξανε!-1

REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Διαμαρτυρία

Ολο και πιο συχνά η διαμαρτυρία (σε αυτιά ηθελημένα βαρήκοων ή κωφών) πλησιάζει πια τον βανδαλισμό. Ετσι, οι ακτιβιστές για το κλίμα πετούν μπογιές και φαγητά σε φημισμένα έργα τέχνης (που είναι πάντα καλυμμένα με προστατευτικό τζάμι) και οι ακτιβιστές για την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες πέταξαν παντού κόκκινη μπογιά στα φημισμένα Ισπανικά Σκαλοπάτια, ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ρώμης όπου η τουριστική αστυνομία δεν σε αφήνει να καθίσεις πάνω τους.

Επιτέλους ανοίξανε!-2

AP Photo/Wayne Parry

Ενσυναίσθηση

Η εικονιζόμενη Audrina Demma μαζί με την αδελφή της Giuliana ράβουν συνεχώς στον ελεύθερο χρόνο τους και ράβουν αποκλειστικά παιδικές νοσοκομειακές ρόμπες. Πριν χρόνια, τα κορίτσια επισκεύθηκαν στο νοσοκομείο τον ξαδελφό τους που είχε καρκίνο του εγκεφάλου και νοσηλευόταν. Στα νεαρά κορίτσια αποτυπώθηκε η εικόνα του μωρού με την τεράστια και άσχημη νοσοκομειακή ρόμπα, και από το 2017 που νοσηλεύτηκε ο ξαδελφός τους μέχρι σήμερα έχουν ράψει 1.800 πολύχρωμες ρόμπες που έχουν δωρίσει σε 36 πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και στην Αφρική. 

Επιτέλους ανοίξανε!-3

REUTERS/Stephanie Lecocq

Κουτάκια

Από τα γεωμετρικά σχήματα άντλησαν την έμπνευσή τους το δίδυμο Viktor &Rolf για την κολεξιόν που παρουσίασαν. Κουτιά σκακιέρας στον λαιμό ή τεράστια μπαλόνια στον θώρακα ήταν μερικά μόνο από τα μοντέλα που περπάτησαν στην πασαρέλα για τις κολεξιόν υψηλής ραπτικής του Παρισιού.

Επιτέλους ανοίξανε!-4

Aaron Chown/Pool via REUTERS

Τραπέζι

Ο τεράστιος χώρος της αίθουσας χορού του Μπάκιγχαμ χωρίστηκε με δύο τεράστια μακρόστενα τραπέζια. Λευκά λινά τραπεζομάντηλα, φίνες πορσελάνες και επίχρυσα κεντρικά κομμάτια να τα στολίζουν, με κάποια από αυτά να φιλοξενούν λιγνά και φίνα μικρά δενδράκια και άλλα ροδαλές παιώνιες που είναι και η εποχή τους. Το γεύμα δόθηκε από τον βασιλιά Κάρολο στους καλεσμένους του, τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο και την σύζυγό του που βρίσκονται σε επίσημη επίσκεψη στην Βρετανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT