Προσευχή για το κλίμα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράδοση κρατά από τον 13 αιώνα και σίγουρα πολλές ήταν οι φορές που προσευχήθηκαν για λιγότερες ή περισσότερες βροχές μέχρι σήμερα. Αυτό κάνουν και σήμερα οι Ινδουιστές πιστοί που ετοιμάζονται να επισκεφθούν τον ναό Luhur Poten με αφορμή την γιορτή Yadnya Kasada. Οι πιστοί διασχίζουν την Θάλασσα των Αμμων στην Ανατολική Ιάβα και στο τέλος της λειτουργίας θα ανέβουν στο όρος Bromo και από εκεί θα ρίξουν τις προσφορές τους (φρούτα, λαχανικά αλλά και ζωντανά κοτόπουλα) στον κρατήρα του ηφαιστείου. Μόνο που η αλλαγή του κλίματος δεν χρειάζεται μόνο προσευχές.

Προσευχή για το κλίμα-1

Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard via REUTERS

Τρομαγμένες χήνες

Κάποιο παράγγελμα τις αναστάτωσε και σηκώθηκαν όλες στον αέρα. Οι χήνες βρίσκονταν στον στρατώνα των Φρουρών του Βασιλιά στην Κοπενχάγη όπου γιορτάστηκε η επέτειος της ίδρυσής τους με την παρουσία του βασιλιά της Δανίας, Φρέντερικ.

Προσευχή για το κλίμα-2

AP Photo/Rajesh Kumar Singh

Ατομική δροσιά

Με κάθε επισημότητα παραδόθηκαν ένα τα κράνη στους τροχονόμους του Lucknowστην Ινδία. Η επαρχία Uttar Pradesh αντιμετωπίζει τους ακραίους καύσωνες της εποχής μας με κράνη με αιρκοντίσιον.

Προσευχή για το κλίμα-3

AP Photo/Shuji Kajiyama

Τέχνη και χρυσόψαρα

Στην ακριβή και πολυτελή συνοικία της Ginza του Τόκιο στήθηκε για άλλη μια φορά η εγκατάσταση με τα μικρά ενυδρεία που μοιάζουν με έργα τέχνης. Αλλωστε γι αυτό και ονομάζονται «Summer Art Aquarium 2024».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT