Τι καιρός!

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ζωολογικό κήπο ZOOM Adventure στο Gerlenkisrchen της Γερμανίας έχει λίγη δροσιά λόγω της βλάστησης. Οχι όμως τόση, ώστε οι πολική αρκούδα της φωτογραφίας να νιώθει άνετα έτσι ώστε ζαλισμένη αποκοιμήθηκε κοντά στην λιμνούλα του κλουβιού της.

Τι καιρός!-1

Michil Yakovlev/North-Eastern Federal University/Handout via REUTERS

Γερο- λύκος

Με κάθε προστασία κάνουν την νεκροτομή οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Υakutsk στην Ρωσία. Ο λύκος, ηλικίαςτουλάχιστον 44.000 ετών βρέθηκε στην περιοχή το 2021 και με τις νέες εξετάσεις που θα κάνουν στο ζώο, ελπίζουν να αποκομίσουν σπουδαίες πληροφορίες.

Τι καιρός!-2

AP Photo/Denis Farrell

Αχρηστα κέρατα

Τους αφανίζουν για να πάρουν τα κέρατά τους που τα χρησιμοποιούν για την δημιουργία παραδοσιακών φαρμάκων. Ετσι δεκάδες ρινόκεροι πέφτουν νεκροί, ή άσχημα ακρωτηριασμένοι όταν οι λαθροκυνηγοί τους αφήνουν να ζήσουν. Με σκοπό να καταστρέψουν τα κέρατά τους (για τους κυνηγούς) στο ορφανοτροφείο για τα μεγάλα αυτά ζώα του Limpopo, οι επιστήμονες ναρκώνουν τα ζώα και ανοίγουν μια τρύπα στο κέρατό τους βάζοντας ραδιοϊσότοπα με σκοπό να αχρηστεύουν την αξία του.

Τι καιρός!-3

EPA/IGOR KOVALENKO

Γάλα φοράδας

Θαυματουργό προϊόν είναι το γάλα φοράδας που έχει υποστεί ζύμωση ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι νομάδες που ζουν στην κοιλάδα Suusamyr του Κιργιστάν και το μοσχοπουλούν σε όλη την χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT