Μαζεύοντας ψήφους

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Εντ Ντέιβι – μπροστά στην εικόνα με μαύρο σορτσάκι στην διάρκεια υπαίθριας άσκησης Zumba) χαρίζει τα πιο ενδιαφέροντα ενσταντανέ της πολιτικής σκηνής μέχρι τώρα, κάτι που σίγουρα θα γίνει πιο ενδιαφέρον όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Εχει πέσει από σανίδα γουίντσερφ, έχει κρεμαστεί ανάποδα από σκοινί και κάνει ότι μπορεί να ενισχύσει το κόμμα του σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και να επιστρέψει στις παλιές του δόξες. 

Μαζεύοντας ψήφους-1

REUTERS/Issei Kato

Εισιτήριο στο βουνό

Μόλις κατασκευάστηκε η πύλη που επιτρέπει το πέρασμα για το μονοπάτι Yoshidaπου ανεβαίνει στο Βουνό Φίτζι. Στα πλαίσια περιορισμού του τουρισμού, οι Ιάπωνες έχουν επιβάλει εισιτήριο για την ανάβαση στα 12 περίπου ευρώ. Ο δρόμος για τον αξιοθέατο της χώρας άνοιξε επίσημα την 1 Ιουλίου στον νομό Yamanashi, ενώ το αντίστοιχο μονοπάτι από την επαρχία Shizuoka θα ανοίξει στις 10 Ιουλίου με περιορισμούς ατόμων το πολύ στους 4.000 την ημέρα.

Μαζεύοντας ψήφους-2

REUTERS/Nicoco Chan

Χωρίς λαμπραντόρ

Είναι ακόμη στο στάδιο της δοκιμής. Στο πανεπιστήμιο Jiao Tong της Σανγκάης δοκιμάζουν το εικονιζόμενο ρομπότ με έξι πόδια για να αποτελέσει σκύλο – οδηγό για άτομα με προβλήματα όρασης. Μέχρι τώρα τον ρόλο αυτό είχαν κανονικοί σκύλοι που μετά από εκπαίδευση όχι μόνο οδηγούσαν τους συντρόφους τους αλλά δεν τσιγκουνεύονταν και χαρές και χάδια για εκείνους, κάτι στο οποίο το ρομπότ είναι το μόνο που θα υστερεί.

Μαζεύοντας ψήφους-3

REUTERS/Claudia Morales

Κατάβαση

Διεξήχθη για άλλη μια φορά το Challenge Downhill στην La Paz  της Βολιβίας. Στον συγκεκριμένο ποδηλατικό αγώνα βουνού δεν πρέπει να προσέχεις λακούβες και δένδρα αλλά και απότομα σκαλοπάτια και διαβάτες καθώς διέρχεται από τις φτωχογειτονιές της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT