Μια σαλάτα εκατό ετών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοι κάποια στιγμή την έχουμε γευτεί σε καλή ή κακή εκδοχή της. Είναι όμως μια πασίγνωστη σαλάτα η caesar, που πήρε το όνομά της από τον δημιουργό της, έναν Ιταλό μετανάστη στο Μεξικό. Ο Caesar Cardini, που ποζάρει χαμογελαστός στο κάδρο, έφτιαξε την λιχουδιά του στις 4 Ιουλίου του 1824 στο εστιατόριό του στην Tijuana όπου ένας από τους συνεχιστές του δείχνει στον φακό την σωστή παρασκευή της.

Μια σαλάτα εκατό ετών-1

EPA/JIJI PRESS JAPAN

Ευγονική

Εχουν νικήσει και χαρούμενοι ποζάρουν για τους δημοσιογράφους. Εχοντας καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιαπωνίας οι ενάγοντες θα αποζημιωθούν για όσα υπέστησαν από τον νόμο της ευγονικής που ίσχυε στην χώρα από το 1950 έως το 1970 που τους ανάγκασε σε υποχρεωτική στείρωση.

Μια σαλάτα εκατό ετών-2

REUTERS/Bruna Casas

Θάνατοι για την στέγαση

Διαδηλώνουν στην Βαρκελώνη. Οχι μόνο εναντίον των τουριστών αλλά και για το τεράστιο πρόβλημα της στέγασης. Δύο αδελφές αυτοκτόνησαν την Δευτέρα το πρωί, πηδώντας από το μπαλκόνι τους, ώρες πριν γίνει η έξωση στο σπίτι τους για χρέη 9.000 ευρώ. Αυτοκτονία που συγκλόνισε την πόλη – αν και δεν είναι η πρώτη φορά- με τον κόσμο να διαμαρτύρεται βγαίνοντας στους δρόμους.

Μια σαλάτα εκατό ετών-3

REUTERS/Lisa Marie David

Πλαστικό για ρύζι

Με αντάλλαγμα μικρούς σάκους με ρύζι διοργανώθηκε ο καθαρισμός της παραλίας από τα πλαστικά στο Mabini στην επαρχία  Batangas των Φιλιππίνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT