Ανάμνηση

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι το θέμα αν θα μπορούσε να το κάνει σήμερα. Ο Philippe Petit πριν από πενήντα χρόνια είχε διασχίσει την απόσταση μεταξύ των διδύμων πύργων του World Trade Center στην Νέα Υόρκη. Οι πύργοι δεν υπάρχουν πια, και ο ίδιος τίμησε αυτή την στιγμή με μια μικρή και συμβολική «βόλτα» σε τεντωμένο σκοινί μέσα στον καθεδρικό ναό St. John theDivine.

Ανάμνηση-1

EPA/Wifredo Garcia

Jazz

Οι Γάλλοι καλλιτέχνες Laurent Labejof και Voel Martin βρέθηκαν στην Ισπανία και στον ταμιευτήρα του Cuerda del Pozoγια να παρουσιάσουν την μουσική τους παράσταση με Jazz ήχους «Το πιάνο που επιπλέει».

Ανάμνηση-2

REUTERS/Gleb Garanich

Γενέθλια στην μοναξιά

Γεμάτο καλούδια είναι το τραπέζι του Tony από τους υπαλλήλους του ζωολογικού κήπου του Κιέβου για τα γενέθλιά του. Ο Τony είναι ο μοναδικός γορίλας του κήπου αλλά παράλληλα είναι και ο γηραιότερος του είδους του σε αιχμαλωσία στην Ευρώπη και γιόρτασε τα πενήντα χρόνια του πλουσιοπάροχα – παρά τον πόλεμο- αλλά τόσο στενάχωρα.

Ανάμνηση-3

AP Photo/Bernat Armangue

Εμφάνιση

Αξέχαστη εμφάνιση έκανε η Raven Saunders των ΗΠΑ στην χθεσινή συμμετοχή της στην σφαιροβολία. Τεράστια νύχια (μόνο στο ένα χέρι) γυαλιά καθρέπτες και κάλυμμα προσώπου με πολύχρωμα μαλλιά.

Ανάμνηση-4

AP Photo/John Leicester

Καλλιτέχνης μυστήριο

Την ώρα που ο Μπαγκσι είναι εξαιρετικά παραγωγικός στο Λονδίνο και του κλέβουν τα έργα μέρα μεσημέρι, στο Παρίσι ένας άλλος καλλιτέχνης συγκεντρώνει τα βλέμματα του κοινού. Τα -σαν μωσαϊκά- γκραφίτι, εμπνευσμένα από την Ολυμπιάδα έχουν γεμίσει την πόλη με την υπογραφή Invader χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει τον δημιουργό τους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT