Η τέχνη ως καταφύγιο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τέταρτο επίσημο καύσωνά της διανύει η Ισπανία. Ο δήμος της Μαδρίτης, σε μια προσπάθεια οι Μανδριλένοι να βρουν δροσερό καταφύγιο, τους πρότεινε τα μουσεία και τις αίθουσες τέχνης της πόλης. Εκείνοι μάλλον άκουσαν και μπλέχτηκαν με τους τουρίστες δημιουργώντας μια τεράστια ουρά για το Reina Sofia της πρωτεύουσσας.

Η τέχνη ως καταφύγιο-1

EPA/JEROEN JUMELET

Με ποδήλατο στην βράβευση

Την γνωρίσατε; Είναι η Sifan Hassan η χρυσή ολυμπιονίκης της Ολλανδίας στον Μαραθώνιο, της τελευταίας απονομής της Ολυμπιάδας. Τόσο η Hassan όσο και η υπόλοιπη Ολυμπιακή ομάδα πήγε με τα ποδήλατα στην ειδική τελετή που έγινε στο Glassa Hall της Χάγης για να τιμηθούν.

Η τέχνη ως καταφύγιο-2

EPA/JESUS DIGES

Το El Pilon

Δεν έχει και μεγάλη διαφορά από τους εορτασμούς του Σαν Φερμίν, μόνο το χώμα βοηθά περισσότερο τα μεγάλα ζώα από τα πλακόστρωτα στενά της πόλης. Κατά τα άλλα η παράδοση και η εκτέλεσή της είναι περίπου η ίδια. Οι συμμετέχοντες τρέχουν μαζί με τους ταύρους στα βουνά της Ναβάρα όπου από την μια πλευρά του μονοπατιού έχει βράχους και από την άλλη γκρεμό.

Η τέχνη ως καταφύγιο-3

EPA/GEORGI LICOVSKI

Ας κοιτάξουμε ψηλά

Με την κλιματική αλλαγή, τους καύσωνες και τις καταστροφικές φωτιές, έχουμε ξεχάσει όσα πανέμορφα συμβαίνουν στον ουρανό του ζεστού Αυγούστου. Εκτός από τα ομορφότερα φεγγάρια της χρονιάς την περίοδο αυτή είναι και η εποχή των Περσίδων, με τον ουρανό να χαράσσεται από την πτώση των αστεριών. Η φωτογραφία από την λίμνη Kozjak κοντά στα Σκόπια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT