Μια φάλαινα στην λίμνη της Γενεύης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε μια συνεργασία από την κολεκτίβα Captain Boomerκαι την οργάνωση για την διατήρηση των θαλασσών με τον ελληνικό τίτλο KYMA για να δημιουργηθεί το ομοίωμα μήκους 15 μέτρων της φάλαινας, τόσο όσο καλλιτεχνική δημιουργία όσο και ως υπενθύμιση της καταστροφής που ο άνθρωπος δημιουργεί στην γη.

Μια φάλαινα στην λίμνη της Γενεύης-1

EPA/Marcel van Hoorn

Ξεκινήσαν

Χθές για την Ολλανδία ήταν η πρώτη ημέρα σχολείου με τους δρόμους στο Heerlen από όπου η φωτογραφία αλλά και αλλού να έχει γεμίσει με γονείς που συνοδεύουν τα μικρά τους στο σχολείο.

Μια φάλαινα στην λίμνη της Γενεύης-2

REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Τρεις τόνοι που επιπλέουν

Μια διαφορετική ρεγκάτα γίνεται στο Kinvara της Ιρλανδίας. Το πλήρωμα των δύο πάνω σε ένα «σκάφος» φτιαγμένο αποκλειστικά από φύκια βάρους τριών τόνων που ονομάζεται Climin, ξεκίνησε από το Cruinniu na mBad για να οριστεί ο νικητής.

Μια φάλαινα στην λίμνη της Γενεύης-3

AP Photo/Ana Brigida

Μετά την Ισπανία, η Πορτογαλία

Γέμισε με αφίσες η Sintra στην Πορτογαλία, όλες με μηνύματα όπως «Η Σίντρα δεν είναι Ντίσνειλαντ» ή εναντίον του μαζικού τουρισμού και του υπερτουρισμού. Στην φωτογραφία ένας οδηγός tuk tuk ντυμένος σαν χαρακτήρας από την ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής» ξεναγεί έναν τουρίστα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT