Ο Αμαζόνιος

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά στον αυτοκινητόδρομο Trans-Amazonian που και για την δημιουργία του υπήρχαν αντιδράσεις, καίει η φωτιά στην Labrea, καταστρέφοντας τροπική βλάστηση για μια ακόμη χρονιά. 

Ο Αμαζόνιος-1

EPA/RUNGROJ YONGRIT

Καταναλώστε το πριν μας καταστρέψει

Με τα μούτρα έχουν πέσει οι αρχές στην Ταϊλάνδη στο ψάρεμα. Σε μια μαζική καμπάνια ψαρεύουν το εικονιζόμενο μικρό ψαράκι με την ονομασία blackchin tilapiaκαι ενθαρρύνουν τους ντόπιους να το καταναλώσουν. Το ψάρι έχει καταλάβει στην κυριολεξία ποτάμια, λίμνες και βάλτους στην χώρα καταστρέφοντας το οικοσύστημα. Το ψαράκι από την Γκάνα, δεν έφτασε στην Ταϊλάνδη λόγω της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο μιας επένδυσης εταιρίας είχε εισαχθεί το 2010 για πρώτη φορά και άγνωστο πως κατέκλυσε όλη την χώρα.

Ο Αμαζόνιος-2

REUTERS/Bernadett Szabo

Μάχες για τα ακινήτα στην Βουδαπέστη

Ηταν η ώρα τους. Μετά από πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ήρθε η ώρα της Βουδαπέστης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι αντιμαχόμενες πλευρές έχουν λάβει θέσεις και μένει να δούμε αν τελικά θα απαγορευτούν στο κέντρο της πόλης ή όχι. Στην φωτογραφία καμπάνια εναντίον της απαγόρευσης.

Ο Αμαζόνιος-3

EPA/BIANCA DE MARCHI

Τέχνη σε δρόμους και στέγες

Μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η  έκθεση μοντέρνας τέχνης στο Carriageworks του Σίδνεϊ. Στην φωτογραφία το έργο της Lisa Roet, «Skywalker Gibbon».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT