Γλιστρώντας στην άμμο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από αέρος έκανε την επιθεώρηση η Greenpeace στην περιοχή του Αμαζόνιου, για να διαπιστώσει αυτό που φοβόμαστε όλοι, ότι δηλαδή ο μεγαλύτερος ποταμός της γης έχει πληγεί από την ξηρασία. Στην φωτογραφία μια φορτηγίδα φαίνεται σαν να πλέει στην άμμο στον παραπόταμο Solimoes εκεί που κάποτε έτρεχε νερό. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Καταγραφής Φυσικών Καταστροφών το μέγεθος της ξηρασίας που πλήττει την χώρα είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στα αρχεία που διατηρεί από το 1950.

Γλιστρώντας στην άμμο-1

EPA/BILAWAL ARBAB

Παιχνίδι από το παρελθόν στο σήμερα

Το ονομάζουν λίιντα στο Πακιστάν. Είναι η γνωστή σε όλους (;) μας σφενδόνα, το παιχνίδι των παιδικών χρόνων όσων έχουν μια κάποια ηλικία. Στο Πακιστάν όμως εξακολουθεί να διατηρεί σταθερές πωλήσεις, όχι μόνο γιατί τα παιδιά το λατρεύουν σε σχέση με τα πλαστικά πιστόλια ή άλλα παιχνίδια που μόνο θόρυβο κάνουν και δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, το αγοράζουν όμως και οι μεγάλοι σταθερά. Ιδιαίτερα όταν οι σοδειά είναι σχεδόν έτοιμη να μαζευτεί, τότε οι αγρότες τις αγοράζουν για να διώχνουν μακριά τα πουλιά. Γι αυτό και στοDabgari Bazaar θα βρει κανείς αρκετούς κατασκευαστές που φτιάχνουν σφενδόνες για όλα τα γούστα, με ζωηρά χρώματα στα λάστιχα για τα παιδιά, πιο μεγάλες για τους μεγάλους.

Γλιστρώντας στην άμμο-2

AP Photo/Rafiq Maqbool

Το τέλος της γιορτής

Με βήμα ταχύ ο Γκανέσα ετοιμάζεται να να βυθιστεί στην θάλασσα του Ομάν. Οι δεκαήμεροι εορτασμοί του έφτασαν στο τέλος με μικρά ή μεγαλύτερα ομοιώματα του θεού να οδηγούνται στο νερό.

Γλιστρώντας στην άμμο-3

REUTERS/Brian Snyder

Γατάκια για φάγωμα

Ο,τι και να κάνει δημιουργεί κλίμα. Δεν έχει σημασία αν είναι σωστό ή λάθος, αν έχει αντίκρισμα ή είναι λόγια και πράξεις κενές. Να λοιπόν και τα μπλουζάκια με τα γατάκια που υποτίθεται ότι τρώνε οι μετανάστες να πωλούνται σε συγκέντρωση του Ντόναλντ Τράμπ στο Μίσιγκαν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT