Γυμναστήριο για το στρατό

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρέχουν οι νέοι από 18 έως 21 ετών στο Νεπάλ στα ιδιωτικά γυμναστήρια. Πληρώνουν προγράμματα 3 μηνών με ένα και μόνο σκοπό να καταφέρουν να εισαχθούν στον στρατό και συγκεκριμένα να είναι στους 280 νεοσύλλεκτους όλους και όλους που θα πάρει ο στρατός του Νεπάλ.

Γυμναστήριο για το στρατό-1

REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Φωτογραφικές αναμνήσεις

Ετσι έβγαζε το μεροκάματο εδώ και 50 ολόκληρα χρόνια ο Khaled Abdel Rahman. Δεν έχει όμως την αίγλη που είχε παλιά, τότε που η επαγγελματική του φωτογραφική μηχανή, είδος σπάνιο και ακριβό τον ξεχώριζε και με αυτή απαθανάτιζε τις καλοκαιρινές διακοπές των οικογενειών στην είσοδο του καναλιού του Σουέζ στην Αίγυπτο. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζει και τώρα ακόμη και μετά την επέλαση των κινητών τηλεφώνων με τις κάμερες. Δεν είναι το ίδιο για τους τουρίστες, καθώς επιστρέφει μετά από λίγη ώρα με τις φωτογραφίες του τυπωμένες και ευτυχώς ακόμη βρίσκει πελάτες.

Γυμναστήριο για το στρατό-2

EPA/GEMA GARCIA

Εικόνες αθλημάτων

Φωτογραφίζει τις εικόνες που έχουν αναρτηθεί στο πάρκο El Retiro στην Μαδρίτη, ο επισκέπτης. Η έκθεση φωτογραφίας που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του χρόνου περιλαμβάνει 82 εικόνες του National Geographic που έχουν τραβηχτεί από το 1880 έως σήμερα αποκλειστικά από αθλητικές δραστηριότητες και από όχι και τόσο διαδεδομένα αθλήματα.

Γυμναστήριο για το στρατό-3

EPA/KOEN VAN WEEL

Ο Αγιος Λουκάς ζωγραφίζει την Παναγία

Ηταν δύο κομμάτια, κάποια στιγμή ενώθηκαν για να χωριστούν και πάλι . Ο πίνακας του Maarten van Heemskerck συντηρήθηκε και πήρε και πάλι την θέση του στο μουσείο Frans Hals στο Haarlem της Ολλανδίας. Το μουσείο από τις 28 του Σεπτέμβρη θα παρουσιάσει μια αναδρομική έκθεση για τον Maarten van Heemskerck με τα δύο τμήματα του εικονιζόμενου πίνακα να έχουν εξέχουσα θέση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT