Ενας πλανήτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ακτιβιστές για το κλίμα ξέρουν ότι ο πλανήτης είναι ένας και έτσι γέμισαν με κόκκινες μπογιές την είσοδο του κοινοβουλίου στο Ελσίνκι για να διαμαρτυρηθούν για τα ορυχεία τύρφης στηνγειτονική Σουηδία που εκμεταλλεύεται η κρατική Neova.

Ενας πλανήτης-1

EPA/RUNGROJ YONGRIT

Τέχνη και ευτυχία

Είναι γνωστή η δύναμη της τέχνης στον ψυχισμό μας, στην δυνατότητα να χαρίσει μια αχτίδα φωτός μόνο και μόνο με την ύπαρξή της. Σε αυτή την δύναμη βασίστηκε και η εικονιζόμενη εγκατάσταση που αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ του σχεδιαστικού στούντιοModern Guru και του Αrtificial Happiness που μαζί με την ENESS δημιούργησαν αυτή την έκθεση. Με την χρήση συμβατικών έργων τέχνης που πιθανότατα έχει «τραφεί» η Τεχνητή Νοημοσύνηκαι της τεχνολογίας που φέρνει η αυστραλέζικη εταιρία Eness, υπόσχονται ένα ταξίδι στην ευτυχία. Προς το παρόν η έκθεση θα βρίσκεται μέχρι τον Ιανουάριο του 2025 στην Μπανγκόγκ.

Ενας πλανήτης-2

REUTERS/Nacho Doce

Πολύχρωμες διαμαρτυρίες

Για την νέα κρίση, αυτή του στεγαστικού προβλήματος διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στην Βαρκελώνη. Με πολύχρωμα αδιάβροχα και μάσκες διαδήλωσαν για τις εξώσεις αλλά και την άνοδο των ενοικίων μέσα και έξω από το μετρό της πόλης με την αστυνομία να τους ακολουθεί.

Ενας πλανήτης-3

AP Photo/Martin Meissner

Με στόχο το φεγγάρι

Μια νέα εγκατάσταση με σκοπό την εκπαίδευση των μελλοντικών αστροναυτών για τις νέες αποστολές στο φεγγάρι, δημιουργήθηκε με το όνομα Luna από το European Astronaut Center στην Κολωνία. Για την παρουσίασή του βοήθησαν οι αστροναύτες Thomas Pesquet από την Γαλλία και ο Γερμανός Matthias Maurer.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT