Εναρξη της σεζόν

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν κοιτά τριγύρω τα στολίδια αλλά τα λιγοστά ψώνια στην τσάντα του ο κύριος της φωτογραφίας. Θα περίμενε κανείς οι πρώτες πόλεις που έχουν αρχίσει να στολίζουν για τα Χριστούγεννα να είναι αυτές με την μεγάλη εμπορική κίνηση. Το Λονδίνο ή η Νέα Υόρκη. Και όμως πρώτη του Οκτώβρη και το Καράκας γέμισε κόκκινες μπάλες και λαμπιόνια παντού καθώς σύμφωνα με διάταγμα(!) του Νικολά Μαδούρο ξεκίνησε επίσημα για την χώρα η χριστουγεννιάτικη περίοδος.

Εναρξη της σεζόν-1

REUTERS/Kevin Coombs

Πρασινίζοντας την περιοχή

Μόλις άνοιξε για το κοινό ένας καινούργιος χώρος με την ονομασία Eden Dock στο Canary Wharf ,την οικονομική και επιχειρηματική περιοχή του Λονδίνου για να δώσει με παρτέρια, κήπους και αγάλματα μια πιο πράσινη εικόνα στους επισκέπτες.

Εναρξη της σεζόν-2

AP Photo/Mahesh Kumar A.

Καλλιέργειες και κλίμα

Με γυμνά χέρια ο αγρότης ανακατεύει το πράσινο μυκητοκτόνο με σπόρους φυστικού για να τους φυτέψει. Αγρότες όπως ο P. Ravinder Reddy από την Ινδία αγωνιούν για το μέλλον βλέποντας τις σοδειές τους να καταστρέφονται από τα ακραία φαινόμενα του καιρού εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και ψάχνουν νέους σπόρους με μεγαλύτερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες.

Εναρξη της σεζόν-3

AP Photo/Niranjan Shrestha

Καταφύγιο

Οι καταστροφικές πλημμύρες του ποταμού Bagmati πήραν μαζί και τα φτωχικά τους στο Νεπάλ. Με τους κατοίκους να ψάχνουν για καταφύγιο όπου βρουν ακόμα και στους τεράστιους σωλήνες της αποχέτευσης που δεν έχουν ακόμη εγκατασταθεί στο Κατμαντού.

Εναρξη της σεζόν-4

AP Photo/Bikas Das

Αγιο νερό

Με μικρά δοχεία ή και με μεγαλύτερα όπως αυτό που κουβαλά ο κύριος της φωτογραφίας, οι πιστοί πήγαν στον ποταμό Hooghly για να πάρουν αγιασμένα ύδατα με αφορμή τα Mahalaya, την γιορτή των προγόνων στην Καλκούτα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT