Βιόσφαιρα πόλης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ζευγάρι στην Γαλλία προσπαθεί να ζήσει σωστά ή για να είμαστε ακριβείς, περιβαλλοντικά σωστά. Ετσι δημιουργήσαν έναν μικρό χώρο κοντά στο Παρίσι με σκοπό να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής που θα περιορίζει τα απόβλητα και την κατανάλωση νερού έτσι ώστε να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Εθνη μέχρι το 2050. Στην φωτογραφία η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Caroline Pultzδείχνει πως γυρνά τον κάδο του πλυντηρίου για να κάνει μια πλύση ρούχων.

Βιόσφαιρα πόλης-1

EPA/SAMUEL GOLAY

Ελβετικό τυρί

Για τρεις σημαντικές κατηγορίες που έχουν να κάνουν με την σκληρότητα και την ωρίμανση διαγωνίζονται οι παραδοσιακοί κατασκευαστές τυριού στην Ελβετία. Οι κριτές δοκιμάζουν, μυρίζουν, ελέγχουν την υφή και βραβεύουν μόνο όσα ανταποκρίνονται στα υψηλά πρότυπα που έχουν θέσει.

Βιόσφαιρα πόλης-2

EPA/TERESA SUAREZ

Πορτραίτα ανδρών

Για να τιμήσει τα 130 χρόνια από το θάνατο του Gustave Caillebotte το μουσείο Ορσέ διοργάνωσε μια έκθεση αφιερωμένη σε εκείνον που έφτιαξε λίγα γυναικεία γυμνά και πολλά , πολλά πορτραίτα ανδρών όπως το εικονιζόμενο με τους εργάτες. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου του 2025.

Βιόσφαιρα πόλης-3

EPA/JAREK PRASZKIEWICZ

Κουκλοθέατρο

Για μιά ακόμη χρονιάσυγκεντρώθηκαν οι πιο εμπνευσμένοι και ιδιαίτεροι καλλιτέχνες στο φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στο Bielsko- Biala της Πολωνίας. Το φεστιβάλ διοργανώνει κάθε δυο χρόνια το Jerzy Zitzman Banialuka φέρνοντας ό,τι πιο πρωτοποριακό στο χώρο όπως οι γιγάντιες κούκλες της φωτογραφίας από τον θίασο Tarabumba.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT