Ουγγαρέζικο λάδι

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αμπελουργός κοντά στην λίμνη   Balaton είχε αγοράσει μόλις τρεις ελιές πριν από δύο δεκαετίες από την Ισπανία. Οι δύο πάγωσαν, η τρίτη όμως που άντεξε έδεσε και μπόλικο καρπό. Ετσι οι τρεις ελιές έγιναν 200 με τον αμπελουργό να υποστηρίζει ότι η Ουγγαρία (καθώς η κλιματική κρίση έχει καταστρέψει την καλλιέργεια στην Ισπανία τα τελευταία δύο χρόνια) είναι ο κατάλληλος τόπος για την καλλιέργειά τους καθώς οι χειμώνες έχουν γίνει ελαφρύτεροι και δεν θα λείψει από τα δένδρα ο ήλιος και το νερό.

Ουγγαρέζικο λάδι-1

REUTERS/Alessia Maccioni

Φοιτητές στους δρόμους

Με αυτό τον τρόπο διαμαρτύρονται φοιτητές και καθηγητές για το βέτο Μιλέι που αφορά την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων αλλά και τους μισθούς των καθηγητών. Η οικονομική κατάσταση στην χώρα αλλά και η πολιτική του προέδρου Μιλέι έχει βγάλει στους δρόμους συνδικάτα και οργανώσεις αλλά τώρα και τους φοιτητές που αποφάσισαν να κάνουν τα μαθήματα φιλοσοφίας και λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Μπουένος Αϊρες έξω από την τάξη.

Ουγγαρέζικο λάδι-2

AP Photo/Ahn Young-joon

Χρόνια πολλά στο αλφάβητο

Η Yang Hae-yoon μαζί με άλλα παιδιά της ηλικίας της αλλά και μεγαλύτερα παίρνουν μαζικά μέρος σε διαγωνισμό καλλιγραφίας στην Σεούλ. Αφορμή στάθηκε η επέτειος της δημιουργίας του Κορεάτικου αλφάβητου που μετρά 578 έτη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT