Εν αναμονή

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον θεμέλιο λίθο έβαλε ο ίδιος ο Χόσνι Μουμπάρακ πίσω στο 2002. Ενα μεγάλο μουσείο ήταν απαραίτητο για την Αίγυπτο με τον πλούτο των αρχαίων της. Και πράγματι το μικρό μουσείο του Καΐρου θα μετέφερε όλα τα σπουδαία αντικείμενα σε αυτό. Το GEM όπως ονομάστηκε (Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο) θα είναι το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο του κόσμου και αυτό το φαραωνικό έργο, πέρασε δεκαετίες για να ολοκληρωθεί. Από το 2002, η ολοκλήρωσή του μεταφέρθηκε το 2013, με το κόστος να εκτοξεύεται και τον δανεισμό από την Ιαπωνία να δίνει την λύση. Το άνοιγμα μεταφέρθηκε στο 2021 και το 2024 «κάπου στο τέλος του χρόνου». Αν και ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το ολοκληρωτικό άνοιγμα του μουσείου (κάποιοι χώροι είναι επισκέψιμοι από τώρα) θα αρχίσουν να κάνουν κάποιες ξεναγήσεις με ραντεβού. Κάτι είναι και αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι τέτοιος ο πλούτος του Μουσείου σε ευρήματα που αρκετά θα εκτεθούν για πρώτη φορά.

Εν αναμονή-1

AP Photo/Erin Hooley

Lowride

Εχετε δει αυτά τα πειραγμένα αυτοκίνητα που σηκώνονται στον αέρα ή κινούνται με τις δύο ρόδες τους ή ανεβοκατεβαίνουν; Αυτά είναι τα Lowride και για την χάρη τους δημιουργήθηκε ένα ολόκληρο φεστιβάλ με τίτλο «Αργά και χαμηλά» στο Σικάγο με έμφαση στην Μεξικανική παράδοση, όπως φαίνεται και στο «φτιαγμένο» αυτοκίνητο της φωτογραφίας. Ολα αυτά στην προβλήτα της πόλης.

Εν αναμονή-2

REUTERS/Phil Noble

Αγώνας με κάστανα

Διεξάγεται όπως πάντα την δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου στο Southwick, όταν τα κάστανα είναι έτοιμα. Στο Παγκόσμιο (!) πρωτάθλημα conker ο κάθε πάικτης προσπαθεί να σπάσει το κάστανο του αντιπάλου που είναι δεμένο με ένα σχοινί. Οπως σε όλα τα παιχνίδια βρέθηκε και κάποιος που δεν έπαιζε καθαρά, καθώς βρέθηκε στην τσέπη του ένα κάστανο φτιαγμένο από ατσάλι και βαμμένο σαν αληθινό. Σε αυτή την περίπτωση ο King Concker (στην φωτογραφία) θα αποφασίσει τον αποκλεισμό του ή όχι.

Εν αναμονή-3

AP Photo/Damian Dovarganes

Διαστημικοί σπόροι

Η Nasa τους έκανε την τιμή και τα παιδιά το απόλαυσαν. Το Santiago STEAM Magnet Elementary School στην Καλιφόρνια επιλέχθηκε για να φυτεύσει ένα από τα δένδρα που προέρχονται από σπόρους που είχε μαζί του το Artemis I και που ταξίδεψαν δύο φορές γύρω από το φεγγάρι. Τα παιδιά φυτεύσαν λοιπόν μια μικρή σεκόγια, δένδρο συμβολικό, μιας και είναι το υψηλότερο στον κόσμο και ζει από 1.000 έως 2.000 χρόνια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT