Γνωριμία με τους ηγέτες

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην διάρκεια του μαθήματος και έχοντας προηγηθεί οι συστάσεις της δασκάλας τουςέγινε η αποκαθήλωση των πορτραίτων των πρώην. Ο υπάλληλος έφτασε κρατώντας δύο χρυσές κορνίζες με τους νέους ηγέτες της Ινδονησίας που βρήκαν την θέση τους ψηλά στην αίθουσα. Για την ιστορία αριστερά είναι ο νέος πρόεδρος Prabowo Subianto και δεξιά ο νέος αντιπρόεδρος Gibran Rakabuming Raka.

Γνωριμία με τους ηγέτες-1

EPA/ANATOLY MALTSEV

Χειμωνιάτικες προετοιμασίες

Πρώτα τυλίγονται με καμβά και το ύφασμα δένεται σφιχτά πάνω τους. Μετά το κάθε άγαλμα από τον καλοκαιρινό κήπο στην Αγία Πετρούπολη, «ντύνεται» με την δική του ξύλινη θήκη που θα κρατήσει τον άγριο χειμώνα της πόλης μακριά και θα προστατεύσει το έργο. Η παράδοση της προστασίας των αγαλμάτων με τα ξύλινα κιβώτια ξεκίνησε την δεκαετία του 1820 Anna Ioannovna, αυτοκράτειρα της Ρωσίας της δυναστείας των Ρομανόφ.

Γνωριμία με τους ηγέτες-2

AP Photo/Efrem Lukatsky

Υπερασπίζοντας την Ουκρανία

Στο Κίεβο από την άλλη, αρκετά από τα αγάλματα της πόλης είναι καλυμμένα με σάκους από άμμο για να προστατευτούν από τους βομβαρδισμούς. Εκτός από το άγαλμα της πριγκίπισσας Ολγας που φορά το αλεξίσφαιρο γιλέκο που γράφει πάνω του «Υπερασπίζοντας την Ουκρανία».

Γνωριμία με τους ηγέτες-3

REUTERS/Esa Alexander

Δοκιμαστικές πτήσεις

Ο Αμερικανός Tony Jetland σηκώνει ψηλά τον πολύχρωμο δράκο του. Διάφοροι λάτρεις των χαρταετών έχουν συγκεντρωθεί στο Κέιπ Τάουν για το διεθνές φεστιβάλ που θα διοργανωθεί στην παραλία Dolphin της πόλης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT