Οσοι δεν τα καταφέρνουν

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μάρτα κρύβεται κλαίγοντας πίσω από τον τοίχο του δωματίου του σπιτιού της στο Yepocapa της Γουατεμάλας. Ακόμη δεν έχει την δύναμη να παραβρεθεί στην ολονυχτία του γιού της. Ο Widman Alexander Tax Chinic στα 26 του χρόνια θέλησε να βρει την τύχη του στις ΗΠΑ και ξεκίνησε το ταξίδι του μαζί με άλλους για να περάσει τα σύνορα. Δεν φάνηκε τυχερός και χάθηκε με αποτέλεσμα να πνιγεί και το πτώμα του να βρεθεί στο Piedras Negras της Caohuila του Μεξικό. Είναι μόλις ένας από αυτούς που δεν τα καταφέρνουν καθημερινά και πληρώνουν με την ζωή τους το ταξίδι για μια καλύτερη μοίρα.

Οσοι δεν τα καταφέρνουν-1

EPA/MOHAMED HOSSAM

Με τις πυραμίδες για φόντο

Είναι η τέταρτη διοργάνωση του «Forever is now» που οργανώνει το Art D’Egypte. Στον περιβάλλοντα χώρο των πυραμίδων της Γκίζας, 12 διεθνείς καλλιτέχνες, εκθέτουν τα έργα τους, όπως το εικονιζόμενο «Liquid Solid» της Nassia Indlessis.

Οσοι δεν τα καταφέρνουν-2

REUTERS/ Tom Little

Τί λένε τα γουρούνια μεταξύ τους;

Οσοι τα γνωρίζουν καλά, λένε ότι είναι πανέξυπνα, μέχρι και που ζωγραφίζουν. Οι συμπεριφορικοί βιολόγοι του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης θέλουν να μάθουν και τί λένε μεταξύ τους. Ετσι καθημερινά ηχογραφούν συνομιλίες τους (στην φωτογραφία με τα προβατάκια της φάρμας) με την προοπτική με την βοήθεια της ΑΙ να τιςαποκωδικοποιήσουν.

Οσοι δεν τα καταφέρνουν-3

EPA/TOLGA AKMEN

Ο ζωγράφος και η μούσα του

Τον σημαντικό τους ρόλο στην τέχνη θέλει να διερευνήσει το νέο μουσείο Shapero Modern  στο Λονδίνο. Ετσι εγκαινιάζει την έκθεση «Τhe Modern Muse» αφιερωμένη αποκλειστικά σε εκείνες. Στην φωτογραφία μια υπάλληλος του μουσείου κρατά το έργο «Celia with Green Hat» του David Hockney.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT