Κάννες: Στρώνοντας το κόκκινο χαλί

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κόκκινο χαλί στρώθηκε, τα πολυτελή σκάφη πήραν τη θέση τους στη μαρίνα, οι θαυμαστές άρχισαν ήδη να σχηματίζουν ουρές και οι προβολείς θα ανάψουν σε λίγες ώρες για να καλωσορίσουν τους αστέρες του κινηματογράφου που θα κάνουν δυναμική εμφάνιση στο 67ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Μεταξύ αυτών ο Ράιαν Γκόσλινγκ, ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και η Σοφία Λόρεν, καθώς και οι Σιλβέστερ Σταλόνε, Χάρισον Φορντ και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο πλαίσιο προώθησης της ταινίας τους «The Expendables 3».

Με τους άνδρες ασφαλείας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους για να προλάβουν μία ενδεχόμενη κλοπή κοσμημάτων και τα καταστήματα στην Κρουαζέτ να βάζουν τις τελευταίες πινελιές στις βιτρίνες τους το σκηνικό είναι έτοιμο για το φεστιβάλ που αποτελεί την απάντηση της παγκόσμιας βιομηχανίας κινηματογράφου στα Όσκαρ του Χόλυγουντ.

Η γυναικοκρατούμενη επιτροπή απαρτίζεται από εννέα κριτές με επικεφαλής την σκηνοθέτιδα Τζέιν Κάμπιον από τη Νέα Ζηλανδία, τη μοναδική γυναίκα που κατάφερε να κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα.

Οι Γουίλιαμ Νταφόε, Κάρολ Μπουκέ, Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ, Τζέον Ντο-Γέον, Λεϊλά Χατάμι και οι σκηνοθέτες Νίκολας Γουάντινγκ Φερν και Σοφία Κόπολα είναι μεταξύ των κριτών που θα κληθούν να επιλέξουν την καλύτερη από τις συνολικά 18 ταινίες θα διαγωνιστούν στο φεστιβάλ, το οποίο θα ρίξει αυλαία στις 24 Μαΐου.

Οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 127.000, οι διαπιστευμένοι επαγγελματίες φτάνουν τους 30.000, ενώ το γεγονός θα καλύψουν 4.000 δημοσιογράφοι με τη βοήθεια 700 τεχνικών. Η ταινία που θα κάνει πρεμιέρα σήμερα στο φεστιβάλ είναι «Η Γκρέις του Μονακό» του Γάλλου Ολιβιέ Νταάν με πρωταγωνίστρια τη Νικόλ Κίντμαν.

«Άρχισα να κλαίω μόλις ο Ολιβιέ Νταάν μου πρότεινε τον ρόλο», ανέφερε σε συνέντευξή της η Νικόλ Κίντμαν, σχολιάζοντας το ρόλο της Γκρέις Κέλι. «Ήταν παράξενο. Η αντίδρασή μου ήταν πολύ συναισθηματική και απρόσμενη. Μέχρι σήμερα δεν είχα ερμηνεύσει ένα ρόλο τέτοιου μεγέθους. Και γνώριζα επίσης πως το φιλμ θα γυριζόταν στα πραγματικά μέρη, στη Ριβιέρα και όχι στα στούντιο».

Η ερμηνεία της Κίντμαν ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση του πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ και των αδερφών του Καρολίνας και Στεφανί, που έκαναν λόγο για ακατάλληλη ταινία που γυρίστηκε για καθαρά εμπορικούς σκοπούς. «Αυτή η ταινία δεν θα έπρεπε να είχε γυριστεί» δήλωσε η Στεφανί του Μονακό, άποψη που βρήκε σύμφωνο και τον συγγραφέα της βιογραφίας της Γκρέις Κέλι, Τζέφρι Ρόμπινσον, ο οποίος ανέφερε ότι οι σεναριογράφοι απέτυχαν να αποτυπώσουν στη μεγάλη οθόνη την προσωπικότητα της ηθοποιού και μετέπειτα πριγκίπισσας του Μονακό. 

Στο διαγωνιστικό τμήμα που αρχίζει την Πέμπτη θα συμμετάσχουν οι ταινίες «Ο κύριος Τέρνερ» του Βρετανού Μάικ Λι, με θέμα τη ζωή του διάσημου Άγγλου ρομαντικού ζωγράφου και «Τιμπουκτού» του Μαυριτανού σκηνοθέτη Αμπντεραχμάνε Σισάκο, γύρω από τις συγκρούσεις στη Συρία, μια από τις πολλές ταινίες του φετινού προγράμματος που αναφέρονται σε συρράξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT