Σίτι του Λονδίνου: Η ζωή στα 2,9 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Σίτι του Λονδίνου: Η ζωή στα 2,9 τετραγωνικά χιλιόμετρα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καρδιά του Λονδίνου, εκεί όπου οι πολίτες κινούνται με φρενήρεις ρυθμούς χαμένοι στον μικρόκοσμό τους, υπάρχει ένας άλλος μικρός σε τετραγωνικά χιλιόμετρα (2,9) αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρός κόσμος.

Πρόκειται για το City, γνωστό και ως οικονομικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, το οποίο φαίνεται πως βγαίνει ακόμα πιο ισχυρό από την οικονομική κρίση.

Ενδεικτικός ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο και οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 25% σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό του περασμένου έτους.

Για την ακρίβεια, 3.220 άτομα ήρθαν να προστεθούν στο δυναμικό του οικονομικού κέντρου, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2013 το προσωπικό εμφανιζόταν ενισχυμένο κατά 2.575 εργαζόμενους. Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα  η εταιρεία επιλογής προσωπικού Astbury Marsden και αποτελούν απόδειξη ότι οι τράπεζες του Λονδίνου και οι εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών επιστρέφουν σταδιακά στην ανάπτυξη μετά την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας και μια σειρά βιομηχανικών σκανδάλων ως αποτέλεσμα της ύφεσης.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι ουρανοξύστες, το σήμα κατατεθέν του City δεν αποτελούν πλέον τα μοναδικά σύμβολα ισχύος και ευμάρειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT