To Μουσείο του Λονδίνου τιμά τον Σέρλοκ Χολμς

To Μουσείο του Λονδίνου τιμά τον Σέρλοκ Χολμς

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο Σέρλοκ Χολμς να μην υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει ακόμη και σήμερα χιλιάδες θαυμαστές του από το να στέλνουν γράμματα στον αριθμό 221B της Baker Street, φανταστικό τόπο κατοικίας του.

Αναπόσπαστο μέρος της λογοτεχνίας του Λονδίνου, ο Χολμς δημιουργήθηκε το 1886 από τον συγγραφέα Αρθουρ Κόναν Ντόιλ, έχοντας περάσει σε δεκάδες γενιές μέσω τηλεόρασης, κινηματογράφου και βιντεοπαιχνιδιών.

Το τελευταίο αφιέρωμα στον διάσημο Βρετανό ντετέκτιβ έρχεται από το Μουσείο του Λονδίνου, με την έκθεση «Ο άνθρωπος που ποτέ δεν έζησε και ποτέ δεν θα πεθάνει» ("The Man Who Never Lived and Will Never Die"), που αποτελεί την μεγαλύτερη τα 60 τελευταία χρόνια.

«Το προφίλ του και τα εργαλεία που τον χαρακτήριζαν, η πίπα, ο μεγεθυντικός φακός και το περίφημο καπέλο του, αναγνωρίζονται άμεσα σε όλο τον κόσμο», δηλώνει ο Αλεξ Βέρνερ επικεφαλής των ιστορικών συλλογών του μουσείου.

Η έκθεση, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, είναι χωρισμένη σε τρεις τομείς: στα βιβλία, στο Λονδίνο την Βικτωριανή Περίοδο και στα αντικείμενα που έχουν καθιερώσει την εικόνα του ντετέκτιβ στη λαϊκή φαντασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βιβλίο Γκίνες κατατάσσει τον Σέρλοκ Χολμς ως τον πιο προβεβλημένο «ανθρώπινο» χαρακτήρα στην ιστορία, μπροστά από τον Αμλετ και πίσω από τον «μη ανθρώπινο» Δράκουλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT