Το φαινόμενο «selfie» κατακτά τον πλανήτη

Το φαινόμενο «selfie» κατακτά τον πλανήτη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Selfie»: Μια μόδα που έχει γίνει μανία, έχει κατακτήσει τον κόσμο, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να διδάσκεται ως νεά τεχνική σε εργαστήρια φωτογραφίας. Η λήψη πρέπει να γίνει σωστά υπό γωνία 45 μοιρών πάνω ακριβώς από τα βλέφαρα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να ληφθεί στο φωτισμό.

Το «αυτο-προσωπείο», το πορτραίτο της ψηφιακής εποχής δεν είναι αστεία υπόθεση. Ξεκίνησε ως τάση ανάμεσα σε εφήβους που σχεδόν λοιδορήθηκαν από τους ενηλίκες της εποχής, ωστόσο μετά «γοήτευσε» μέχρι και τους πολιτικούς. Χρησιμοποιήθηκε εντέχνως ως νέα μορφή επικοινωνιακής πολιτικής από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και όπως είναι φυσικό, ήταν μόνο θέμα χρόνου να εξαπλωθεί ως αναγκαία τάση σε όλον τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε και τα αντίστοιχα κλικς στην ελληνική Βουλή προ ημερών, κατά την ορκωμοσία των πολιτικών κομματών, για να μην αναφέρθουμε σε celebrities, ηθοποιούς, τραγουδιστές… Κάθε στιγμή είναι κατάλληλη για μια «selfie» και αν δεν το πιστεύετε, το φωτογραφικό αφιέρωμα αποδεικνύει ότι πάντού υπάρχει κάποιος που πατάει το κουμπί.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΤΟΜΑΡΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT