Flashback στην 15η Φεβρουαρίου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 15η Φεβρουαρίου-1

Με ένα ειδικά κατασκευασμένο αυτοκίνητο της Auto Union o Γερμανός Hans von Stuck κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ ταχύτητας και το κοντέρ του να δείξει 199 μίλια την ώρα. Είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα που καταγράφηκε ποτέ σε δρόμο, συγκεκριμένα από την Viareggio στην Lucca της Ιταλίας. Ήταν 15 Φεβρουαρίου του 1935 (AP Photo)

Flashback στην 15η Φεβρουαρίου-2

Ο πόλεμος ξεκίνησε και μια νέα εργατική δύναμη ξεπροβάλει στα μετόπισθεν. Οι γυναίκες δεν κινούν μόνο την βιομηχανία αλλά συμμετέχουν ενεργά και στον στρατό. Στην φωτογραφία του 1941 κυρίες με φαρδιά παντελόνια και φόρμες εργασίας του National Service League Motor Corps, μαθαίνουν όχι μόνο την λειτουργία ενός αυτοκινήτου και την συντήρησή του αλλά και την συντήρηση κινητήρων αεροπλάνων, καθώς και  την οδήγηση ασθενοφόρων.  (AP Photo)

Flashback στην 15η Φεβρουαρίου-3

Ηταν από τις περιπτώσεις που η Ευρώπη χωρίς σκεπτικισμό καλοδέχτηκε τον πολιτισμό της Αμερικής. Η τζαζ βρήκε πρόσφορο έδαφος, μιμητές, λατρεία και φυσικά μαζί της αναδείχθηκαν και οι μουσικοί της. Στην φωτογραφία η Ella Fitzgerald και ο τρομπετίστας Roy Eldridge ποζάρουν με κέφι για τους φωτογράφους στο αεροδρόμιο του Αμβούργου στις 15 Φεβρουαρίου του 1954. Μαζί με άλλους καταξιωμένους μουσικούς θα εμφανιστούν μπροστά στο γερμανικό κοινό στο πλαίσιο του  «Jazz at the Philharmonic».(AP Photo/Brueggeman)

Flashback στην 15η Φεβρουαρίου-4

Ιταλοί στρατιώτες μέσα στο χιόνι κάνουν σχηματισμό για να αντιμετωπίσουν τις Ελληνικές δυνάμεις στην Αλβανία τον Φεβρουάριο του 1941, ημέρες πριν την Ιταλική Εαρινή επίθεση.  (AP Photo)

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT